Ανακοίνωση Παναγοπούλου για φωτογραφίες Τσίπρα στη θαλαμηγό: Θα δώσουν εξηγήσεις αυτοί που τις τράβηξαν
Διεθνή

Ανακοίνωση Παναγοπούλου για φωτογραφίες Τσίπρα στη θαλαμηγό: Θα δώσουν εξηγήσεις αυτοί που τις τράβηξαν

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, επανήλθε στο θέμα με τις φωτογραφίες του Τσίπρα στη θαλαμηγό

H Kατερίνα Παναγοπούλου αποκάλυψε νωρίτερα πως οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και απεικονίζουν τον πρωθυπουργό σε σκάφος είναι τραβηγμένες στη δική της θαλαμηγό.

 

Η Κατερίνα Ναυπλιώτη-Παναγοπούλου, η χήρα του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου επανήλθε στο θέμα και με ανακοίνωσή της που δημοσιεύει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων καταγγέλλει «κακόγουστα και συκοφαντικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί διαπλοκής».

 

Επιπλέον δηλώνει πως αυτός που τράβηξε τις φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα επάνω στη θαλαμηγό της θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. H κα Παναγοπούλου επιτίθεται επίσης τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε ο οποίος δημοσίευσε τις φωτογραφίες.

 

 

 

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

 

«Είναι δημόσια γνωστό ότι εδώ και τρία χρόνια έχω τη χαρά να είμαι κοντά στον πρωθυπουργό ως συνεργάτης του σε θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς, ενώ εδώ και ένα και πλέον έτος είμαι άμισθη σύμβουλός του προκειμένου να συνδράμω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην ανάταση της Ελλάδας μετά την οκταετή εθνική περιπέτεια.

 

Ως συνεργάτης του είχα τη χαρά να οικοδομήσω σχέση φιλίας και εκτίμησης μαζί του, που μου επέτρεψε να τον καλέσω σε φιλοξενία, τόσο τον ίδιο και την οικογένειά του όσο και άλλους συνεργάτες του, σε κάποιες από τις λιγοστές στιγμές ανάπαυλας που το πρόγραμμα του θα το επέτρεπε.

 

Δυστυχώς αυτά τα τρία χρόνια δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, παρά μόνο μια φορά, σε μια πολύ περιορισμένη στιγμή θερινής ανάπαυλας, στο σκάφος που ανήκε στον θανόντα σύζυγό μου, Περικλή Παναγόπουλο. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως μία απλή ανθρώπινη πράξη φιλοξενίας θα έφθανε στο σημείο μιας τόσο θλιβερής πολιτικής εκμετάλλευσης.

 

Από πότε άραγε είναι μεμπτό να φιλοξενείς κάποιον με τον οποίον έχεις γνωστή, δημόσια και θεσμική σχέση συνεργασίας και εκτίμησης; Για κάποιους γνωστούς συκοφάντες που δεν έχουν να προσάψουν κάτι άλλο στον πρωθυπουργό, φαίνεται πως είναι όχι απλά μεμπτό, αλλά μέγα ατόπημα.

 

Είναι πασιφανές πως πρόκειται για μία ακόμη άθλια μεθόδευση των γνωστών κύκλων, που πολεμούν τη σημερινή κυβέρνηση με όσα θεμιτά αλλά και αθέμιτα μέσα διαθέτουν. Με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα. Ίσως όμως και να πράττουν το αντίθετο. Απλά να γελοιοποιούνται.

 

Γιατί έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν και να δημοσιοποιούν παρανόμως αποκτηθέν φωτογραφικό υλικό. Άραγε έναντι ποίου τιμήματος το απέκτησαν; Πόσο κοστίζει για αυτούς και τους εργοδότες τους το πολιτικό αφήγημα που θέλουν με το ζόρι να μαγειρέψουν;

 

Είναι προφανές ότι κάποιο μέλος του πληρώματος κατέγραψε παρανόμως τον πρωθυπουργό με τα ανήλικα παιδιά του σε προσωπικές στιγμές ανάπαυλας, ενώ στη συνέχεια έφθασαν, άγνωστο πώς και με ποια μέσα, αφού μετά το θάνατο του συζύγου μου το σκάφος δεν ανήκει πια σε μένα, στα χέρια του κ. Πορτοσάλτε προκειμένου να προσφέρει τις αντιπολιτευτικές του υπηρεσίες. Δεν πρόκειται μονάχα για αθλιότητα αλλά για παράνομη ενέργεια, για την οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στο φυσικό τους χώρο.

 

Η σκοπιμότητά τους είναι ηλίου φαεινότερη. Όπως φυσικά και όλων αυτών που σπεύδουν να επενδύσουν πολιτικά στις χυδαίες συκοφαντίες. Τέλος, δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο ότι δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να τολμά να εμπλέκει το όνομα του θανόντος συζύγου μου, Περικλή Παναγόπουλου, σε κακόγουστα και συκοφαντικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί διαπλοκής.

 

Η ηθική και επαγγελματική του ακεραιότητα και διαφάνεια δεν αμφισβητήθηκε ούτε μία στιγμή καθ' όλη τη διάρκεια του βίου του από κανέναν. Δεν θα επιτρέψω τώρα, μετά θάνατον να την αμφισβητήσουν, πολλώ δε μάλλον όταν αυτοί που το επιχειρούν είναι οι πατριάρχες της διαπλοκής. Αν λοιπόν ο κ. Πορτοσάλτε θέλει να βρει τη διαπλοκή δεν έχει παρά να απευθυνθεί στους εργοδότες του.

Κατερίνα Ναυπλιώτη Παναγοπούλου»

Διεθνή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεδίο μάχης το Παρίσι: Σοβαρά επεισόδια - Η αστυνομία εφόρμησε στους διαδηλωτές

Διεθνή Πεδίο μάχης το Παρίσι: Σοβαρά επεισόδια - Η αστυνομία εφόρμησε στους διαδηλωτές

5.12.2019
H τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε τη συμφωνία με τη Λιβύη - «Έωλο» χαρακτηρίζει η Ελλάδα το μνημόνιο

Διεθνή H τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε τη συμφωνία με τη Λιβύη - «Έωλο» χαρακτηρίζει η Ελλάδα το μνημόνιο

5.12.2019
Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή Τραμπ

Διεθνή Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή Τραμπ

5.12.2019
Πειρατές επιτέθηκαν σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων - Απήγαγαν 19 μέλη πληρώματος

Διεθνή Πειρατές επιτέθηκαν σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων - Απήγαγαν 19 μέλη πληρώματος

5.12.2019
Κύπρος κατά Τουρκίας: Προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης για την ΑΟΖ

Διεθνή Κύπρος κατά Τουρκίας: Προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης για την ΑΟΖ

5.12.2019
Ινδία: Πυρπόλησαν γυναίκα, θύμα βιασμού, για να μην καταθέσει στο δικαστήριο

Διεθνή Ινδία: Πυρπόλησαν γυναίκα, θύμα βιασμού, για να μην καταθέσει στο δικαστήριο

5.12.2019
Κλασικό Μπλε - Το Ινστιτούτο Pantone ανακοίνωσε το χρώμα της χρονιάς για το 2020

Διεθνή Κλασικό Μπλε - Το Ινστιτούτο Pantone ανακοίνωσε το χρώμα της χρονιάς για το 2020

5.12.2019
Πολωνία: Τέσσερις νεκροί μετά από έκρηξη σε χιονοδρομικό κέντρο

Διεθνή Πολωνία: Τέσσερις νεκροί μετά από έκρηξη σε χιονοδρομικό κέντρο

5.12.2019
Ο πίνακας που προκαλεί αντιδράσεις σε vegan φοιτητές του Κέιμπριτζ - Ζητούν να κατέβει

Διεθνή Ο πίνακας που προκαλεί αντιδράσεις σε vegan φοιτητές του Κέιμπριτζ - Ζητούν να κατέβει

5.12.2019
«Παραλύει» σήμερα η Γαλλία - Ο Μακρόν αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη απεργία της θητείας του

Διεθνή «Παραλύει» σήμερα η Γαλλία - Ο Μακρόν αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη απεργία της θητείας του

5.12.2019
5 Σχόλια
Lucretius 6.5.2019 | 22:56
Νομίζω οτι το οτι ο πρωθυπουργός διακοπάρει σε σκάφος εφοπλιστή είναι πολύ πιο σημαντικό από την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, ειδικά όταν η εκλογή του κόμματος έγινε με σημαία το χτύπημα του κεφαλαίου και των ελιτ. Άλλωστε αν είναι όλα τόσα αθώα γιατί το μαθαίνουμε μόνο ένα χρόνο μετά;
VITROUVIOS 6.5.2019 | 23:09
Όλες αυτές μοιάζουν εμφανισιακά! Μην αρχίσω να λέω ονόματα.
Lucretius 7.5.2019 | 03:13
Ο ίδιος αρχιτέκτονας κάνει την αναστήλωση...
avatar
vag1976 7.5.2019 | 07:34
Κάποιος να ενημερώσει την κυρία ότι υπάρχει και το δημοσιογραφικο ενδιαφέρον ενημέρωσης του κόσμου.
cham 7.5.2019 | 10:38
Τον κουρασμένο Τσίπρα τον συμπόνεσε αλλά στο μέλος του πληρώματος που ευθύνεται για τη διαρροή, θα φερθεί αλύπητα. Στην προηγούμενη ανακοίνωση είπε: Ο άνδρας μου έπαιζε με τον θάνατο.Του είχε δώσει το σκάφος για να κάνει διακοπές και εγώ ήμουν δίπλα σε έναν άνθρωπο που πέθαινε. Και πέθανε τελικά μετά από μήνες. Τον κρατούσα στη ζωή Πηγή: www.lifo.gr

Στις τελευταίες στιγμές του Παναγόπουλου με το Χάρο πάνω από το κεφάλι του, είχαν την έννοια των διακοπών του Τσίπρα. Αν δεν τους παραχωρούσαν τη θαλαμηγό, Αλέξης, Περιστέρα και τσιπράκια θα περνούσαν Αύγουστο μήνα στα ντουβάρια της Κυψέλης, ασχέτως αν διατηρούν κι ένα πολυτελές σπίτι στο Σούνιο, παραχωρημένο από έναν άλλον εφοπλιστή, τον Μαρτίνο της λίστας Λαγκάρντ. Αυτό δεν μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα γιατί δεν έχουν βγει στη φόρα ανάλογες φωτογραφίες.

Πόση δύναμη έχει τελικά η εικόνα κι ένα δίκιο το 'χει η κυρα Κατερίνα όταν λέει ότι επί 3 χρόνια ήταν γνωστή η συνεργασία της με τον Τσίπρα σε θέματα ομογένειας (δεν τους έφτανε ο Κουικ, υφυπουργός απόδημου και τα πολυδάπανα ταξίδια του) και δεν απασχόλησε κανέναν όπως δεν απασχόλησε ιδιαίτερα και η συμμετοχή του Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος φίλος του εφοπλιστή και του ζάμπλουτου, ο κολλητός της ελιτ. Τα θηριώδη πλεονάσματα βγαίνουν μια χαρά αλλά τα εφοπλιστικά προνόμια παραμένουν αλώβητα, όπως και το άρθρο 107.

κάποτε έλεγε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να επανεξετάσει από μηδενική βάση τη σχέση ανάμεσα στο ελληνικό κράτος, τη ναυτιλία και τον εφοπλιστικό κόσμο, με στόχο τη δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού καθεστώτος, που θα ανταποκρίνεται στη συνταγματική επιταγή για τη συμβολή όλων, ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα, στα δημόσια βάρη»

Ήταν η εποχή που το νυν κυβερνόν κόμμα (2015) επέκρινε συνεχώς τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων στο θέμα της ναυτιλίας, φωνάζοντας για σκανδαλώδεις ρυθμίσεις και καταθέτοντας πολλές σχετικές ερωτήσεις στους αρμοδίους υπουργούς.
Μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης η κατάσταση άλλαξε άρδην, σε σημείο που η Süddeutsche Zeitung χαρακτήριζε τον Αλέξη Τσίπρα, ως τον «φίλο των εφοπλιστών».

Στην ομιλία του το 2016, στα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΕ, ο Πρωθυπουργός ξέχασε τα όσα έλεγε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας:

«Από την ίδρυση της Ένωσης το 1916, η καινοτομία, η πρωτοπορία και η διορατικότητα των Ελλήνων εφοπλιστών στις επενδύσεις και στον τρόπο λήψης αποφάσεων, έθεσαν τις βάσεις για την κατάκτηση της κορυφής στο διεθνές στίβο…. Η πολιτεία θα συνεχίσει να είναι αρωγός και συνταξιδιώτης στις τρικυμίες και στις νηνεμίες. Θα συνεχίσει να προασπίζει τα συμφέροντα της ελληνικής ναυτιλίας στους διεθνείς οργανισμούς. Να βελτιώνει πολιτικές με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας»

Η παραπάνω ρητορική έχει επαναληφθεί σε κάθε εμφάνιση του πρωθυπουργού σε εκδηλώσεις των εφοπλιστών, για παράδειγμα στην ετήσια συνάντηση «Ποσειδώνια». Από την κυβερνητική ρητορική, εκτός από όταν είναι απόλυτα αναγκαίο, απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά εδώ και τρία χρόνια στους εφοπλιστές

Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο που από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση απουσιάζει η οποιαδήποτε αναφορά στο άρθρο 107 που προστατεύει τους Έλληνες εφοπλιστές από τη φορολόγηση. Ανταπόκριση μάλιστα υπήρχε κι από την απέναντι πλευρά. Όταν ο Σόιμπλε άσκησε κριτική στον Τσίπρα για τα εφοπλιστικά προνόμια, ο πρόεδρος της ΕΕΕ υπερασπίστηκε δημόσια τον Πρωθυπουργό
https://www.thepressproject.gr/article/136471/Me-ta-pronomia-ton-efopliston-sto-Suntagma-ti-tha-ginei