Μυστήριο με το γκράφιτι παιδιού στη Βενετία - Γιατί εικάζουν πως ανήκει στον Banksy
Διεθνή

Μυστήριο με το γκράφιτι παιδιού στη Βενετία - Γιατί εικάζουν πως ανήκει στον Banksy

Το «Naufrago bambino» (Παιδί που επέζησε του ναυαγίου) εμφανίστηκε ξαφνικά στον τοίχο ενός σπιτιού στη Βενετία

Ένα γκράφιτι που απεικονίζει ένα μικρό παιδί με σωσίβιο να κρατά στο χέρι του έναν πυρσό βρέθηκε στον τοίχο ενός σπιτιού στο κανάλι Κα Φοσκάρι της Βενετίας και πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται για έργο του Banksy.

 

Στο γκράφιτι έχει δοθεί η ονομασία «Naufrago bambino» (Παιδί που επέζησε του ναυαγίου) και εικάζεται ότι το έργο ανήκει στον παγκοσμίως γνωστό καλλιτέχνη του δρόμου Banksy, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη.

 

 

Το στιλ με το οποίο έχει ζωγραφιστεί το γκράφιτι παραπέμπει στα έργα του Banksy, παρότι μέχρι στιγμής ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ότι είναι δημιούργημά του, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, που επισημαίνει ότι κατά κανόνα ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ανεβάζει στο Instagram φωτογραφίες των έργων του.

 

Έργα του Banksy έχουν βρεθεί κατά το παρελθόν στην Ιταλία. Πριν από μερικά χρόνια στην πλατεία Τζιρολαμίνι της Νάπολης ανακαλύφθηκε ένα γκράφιτι στο οποίο δόθηκε το όνομα «Η ένοπλη Μαντόνα». Το 2016 με πρωτοβουλία των Ιταλών εικαστικών που αξιολογούν τα έργα των καλλιτεχνών του δρόμου, το έργο αυτό καλύφθηκε με γυαλί για να προστατεύεται.

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1 Σχόλια
avatar
stelios6dia 15.5.2019 | 23:34
Το πράγμα έχει αρχίσει να ξεφεύγει. Σε λίγο και λατρευτικές εκδηλώσεις. "Εδώ περπάτησε ο Banκsy... εδώ ακούμπησε τον τοίχο...εδώ στάθηκε για λίγο."