O στρατηγός των Κούρδων  Μαζλούμ Κομπανί Αμπντί
Διεθνή

«Μεταξύ οδυνηρών συμβιβασμών και γενοκτονίας του λαού μας, επιλέγουμε τη ζωή»: O στρατηγός των Κούρδων εξηγεί τη συμμαχία με τον Άσαντ

Το άρθρο του στρατηγού των Κούρδων στο Foreign Policy

Λίγο πριν γίνει γνωστό πως οι Κούρδοι συμφώνησαν με την Δαμασκό και τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ για την ανάπτυξη του συριακού στρατού κατά μήκος της τουρκοσυριακής μεθορίου, σε άρθρο του Foreign Policy, o στρατηγός των Κούρδων, Μαζλούμ Κομπανί Αμπντί δηλώνει: «Γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να κάνουμε οδυνηρούς συμβιβασμούς με τη Μόσχα και τον Άσαντ εάν επιλέξουμε συνεργασία μαζί τους. Αλλά αν πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ συμβιβασμών και γενοκτονίας του λαού μας, σίγουρα θα επιλέξουμε τη ζωή για τους ανθρώπους μας».

 

Ο στρατηγός Μαζλούμ, κεντρική φιγούρα της συμμαχίας ΗΠΑ και Κούρδων, εξήγησε στο άρθρο που υπογράφει, πώς οι μαχητές του οδηγήθηκαν στη συμφωνία που εδώ και λίγες ώρες αλλάζει ριζικά το σκηνικό του πολέμου στη Συρία και θέτει νέα δεδομένα για την Τουρκία, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

 

Το άρθρο του στρατηγού Μαζλούμ στο Foreign Policy

 

Ο κόσμος για πρώτη φορά άκουσε για εμάς, τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), εν μέσω του χάους του εμφυλίου πολέμου της χώρας μας. Είμαι ο επικεφαλής διοικητής. Το SDF έχει 70.000 στρατιώτες που έχουν αγωνιστεί κατά του εξτρεμισμού της τζιχάντ, του εθνικού μίσους και της καταπίεσης των γυναικών από το 2015. Έχει γίνει μια πολύ πειθαρχημένη, επαγγελματική δύναμη μάχης. Ποτέ δεν έριξαν μια σφαίρα προς την Τουρκία. Οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί των Η.Π.Α. μας γνωρίζουν καλά και πάντα επαίνεσαν την αποτελεσματικότητα και την επιδεξιότητά μας.

 

Πάντα έλεγα στις δυνάμεις μας, πως αυτός ο πόλεμος είναι δικός μας! Οι τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους της Τζιχάντ ήρθαν στη Συρία από όλο τον κόσμο. Ήμασταν αυτοί που έπρεπε να πολεμήσουμε, γιατί είχαν καταλάβει τα εδάφη μας, λεηλατούσαν τα χωριά μας, σκότωναν τα παιδιά μας και σκλάβωναν τις γυναίκες μας.

 

Έχουμε χάσει 11.000 στρατιώτες, μερικούς από τους καλύτερους μαχητές και διοικητές μας, για να διασώσουμε τους ανθρώπους μας από αυτόν τον σοβαρό κίνδυνο. Επίσης ανέκαθεν έδινα οδηγίες στις δυνάμεις μας ότι οι Αμερικανοί και οι άλλες συμμαχικές δυνάμεις είναι οι εταίροι μας και γι 'αυτό πρέπει πάντα να διασφαλίσουμε ότι δεν θα τους βλάψουν.

 

Μέσα από την ανομία του πολέμου, εμείς πάντα μείναμε πιστοί στην ηθική και την πειθαρχία μας, σε αντίθεση με πολλούς άλλους μη κρατικούς φορείς. Καταφέραμε να νικήσουμε την Αλ Κάιντα, εξαλείψαμε το Ισλαμικό Κράτος και παράλληλα δημιουργήσαμε ένα σύστημα  διακυβέρνησης βασισμένο στον πλουραλισμό και την ποικιλομορφία. Παρέχουμε υπηρεσίες μέσω των τοπικών κυβερνητικών αρχών για τους Άραβες, τους Κούρδους και τους Χριστιανούς της Συρίας. Μια πλουραλιστική εθνική ταυτότητα της Συρίας που είναι για όλους. Αυτό είναι το όραμά μας για το πολιτικό μέλλον της Συρίας: αποκεντρωμένη ομοσπονδία, με θρησκευτική ελευθερία και σεβασμό στις αμοιβαίες διαφορές.

 

Οι Ρώσοι και το καθεστώς της Συρίας έχουν κάνει προτάσεις που θα μπορούσαν να σώσουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν υπό την προστασία μας. Δεν εμπιστευόμαστε τις υποσχέσεις τους. Για να είμαι ειλικρινής, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιον να εμπιστευτούμε.

 

Οι δυνάμεις που διοικώ τώρα είναι αφιερωμένες στην προστασία του ενός τρίτου της Συρίας από την εισβολή της Τουρκίας και των μισθοφόρων της τζιχάντ. Η περιοχή της Συρίας την οποία υπερασπιζόμαστε υπήρξε ασφαλές καταφύγιο για τους ανθρώπους που επέζησαν τις γενοκτονίες και τις εθνικές εκκαθαρίσεις που διέπραξε η Τουρκία κατά των Κούρδων, των Σύριων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων κατά τους τελευταίους δύο αιώνες.

 

Φυλάμε περισσότερους από 12.000 κρατούμενους τρομοκράτες Ισλαμικού Κράτους και φέρνουμε το βάρος των ριζοσπαστικοποιημένων  συζύγων και των παιδιών τους. Προστατεύουμε επίσης αυτό το τμήμα της Συρίας από τις ιρανικές πολιτοφυλακές.

 

Όταν όλος ο κόσμος απέτυχε να μας στηρίξει, οι Ηνωμένες Πολιτείες μας έτειναν τη χείρα τους. Δώσαμε τα χέρια και εκτιμήσαμε τη γενναιόδωρη υποστήριξή τους. Κατόπιν αιτήματος της Ουάσιγκτον, συμφωνήσαμε να αποσύρουμε τα βαριά όπλα μας από τη συνοριακή περιοχή με την Τουρκία, να καταστρέψουμε τις αμυντικές οχυρώσεις μας και να αποσύρουμε τους πιο έμπειρους μαχητές μας. Η Τουρκία δεν επρόκειτο να μας επιτεθεί ποτέ, όσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ κρατούσε το λόγο της.

 

Τώρα στεκόμαστε μόνοι με τα στήθη μας γυμνά για να αντιμετωπίσουμε τα τουρκικά μαχαίρια.

 

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπόσχονταν για πολύ καιρό να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ. Το κατανοούμε. Οι πατέρες θέλουν να δουν τα παιδιά τους να γελούν στην αγκαλιά τους, οι σύντροφοι θέλουν να ακούσουν τις φωνές των συντρόφων τους να τους ψιθυρίζουν, όλοι θέλουν να πάνε πίσω στα σπίτια τους.

 

Εμείς, ωστόσο, δεν ζητούμε να υπάρχουν αμερικανοί στρατιώτες στη μάχη. Γνωρίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι η παγκόσμια αστυνομία. Θέλουμε όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν για την επίτευξη πολιτικής λύσης για τη Συρία. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ουάσιγκτον έχει επαρκή επιρροή για τη διαμεσολάβηση μιας βιώσιμης ειρήνης με  την Τουρκία.

 

Πιστεύουμε στη δημοκρατία ως βασική ιδέα, αλλά υπό το πρίσμα της εισβολής της Τουρκίας και της υπαρκτής απειλής που θέτει η επίθεσή της για τον λαό μας, ίσως χρειαστεί να επανεξετάσουμε τις συμμαχίες μας. Οι Ρώσοι και το καθεστώς της Συρίας έχουν κάνει προτάσεις που θα μπορούσαν να σώσουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν υπό την προστασία μας. Δεν εμπιστευόμαστε τις υποσχέσεις τους. Για να είμαι ειλικρινής, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιον να εμπιστευτούμε.

 

Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η απειλή του Ισλαμικού Κράτους εξακολουθεί να υπάρχει σε ένα δίκτυο  που μπορεί να δημιουργήσει μια εξέγερση. Ο μεγάλος αριθμός κρατουμένων του Ισλαμικού Κράτους είναι σαν μια ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.

 

Γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να κάνουμε οδυνηρούς συμβιβασμούς με τη Μόσχα και τον Άσαντ επιλέγοντας της συνεργασίας μαζί τους. Αλλά, αν πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ συμβιβασμών και γενοκτονίας του λαού μας, σίγουρα θα επιλέξουμε τη ζωή για τους ανθρώπους μας.

 

Η Συρία έχει δύο επιλογές: έναν θρησκευτικό και αιματηρό πόλεμο εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαταλείψουν χωρίς να φθάσουν σε μια πολιτική λύση ή ένα ασφαλές και σταθερό μέλλον, αλλά μόνο εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιήσουν τη δύναμη τους για να καταλήξουν σε συμφωνία πριν αποσυρθούν.

 

Ο λόγος για τον οποίο συμμαχήσαμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η βασική μας πεποίθηση στη δημοκρατία. Είμαστε απογοητευμένοι  και αναστατωμένοι από την τρέχουσα κρίση. Οι άνθρωποι μας δέχονται επίθεση και η ασφάλειά τους είναι πρωταρχική μας ανησυχία. Δύο ερωτήσεις παραμένουν: Πώς μπορούμε να προστατέψουμε καλύτερα τους ανθρώπους μας; Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι σύμμαχός μας;

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Διεθνή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μουσουλμανικό «Συμβούλιο των Σοφών» θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Charlie Hebdo

Διεθνή Το μουσουλμανικό «Συμβούλιο των Σοφών» θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Charlie Hebdo

27.10.2020
Βίασε τη γκέι φίλη της συζύγου του για να «διορθώσει την ομοφυλοφιλία» και αφέθηκε ελεύθερος

Διεθνή Βίασε τη γκέι φίλη της συζύγου του για να «διορθώσει την ομοφυλοφιλία» και αφέθηκε ελεύθερος

27.10.2020
Error 404: Η καμπάνια του Τζο Μπάιντεν για το φιάσκο διαχείρισης της πανδημίας στις ΗΠΑ από τον Τραμπ

Διεθνή Error 404: Η καμπάνια του Τζο Μπάιντεν για το φιάσκο διαχείρισης της πανδημίας στις ΗΠΑ από τον Τραμπ

27.10.2020
Η Γερμανία επιβεβαιώνει στενούς δεσμούς του Ερντογάν με ισλαμιστές

Διεθνή Η Γερμανία επιβεβαιώνει στενούς δεσμούς του Ερντογάν με ισλαμιστές

27.10.2020
ΟΗΕ: Πτώση κατά 70% του παγκόσμιου τουρισμού από Ιανουάριο έως Αύγουστο

Διεθνή ΟΗΕ: Πτώση κατά 70% του παγκόσμιου τουρισμού από Ιανουάριο έως Αύγουστο

27.10.2020
Βολιβία: Δικαστής ακυρώνει το ένταλμα σύλληψης κατά του Έβο Μοράλες

Διεθνή Βολιβία: Δικαστής ακυρώνει το ένταλμα σύλληψης κατά του Έβο Μοράλες

27.10.2020
Βέλγιο: Ο πρώην βασιλιάς συνάντησε την κόρη του, μετά τη μεταξύ τους «μάχη» για την πατρότητα

Διεθνή Βέλγιο: Ο πρώην βασιλιάς συνάντησε την κόρη του, μετά τη μεταξύ τους «μάχη» για την πατρότητα

27.10.2020
Viral φωτογραφία δράκου Κόμοντο προκαλεί ανησυχία για το «Jurassik Park» της Ινδονησίας

Διεθνή Viral φωτογραφία δράκου Κόμοντο προκαλεί ανησυχία για το «Jurassik Park» της Ινδονησίας

27.10.2020
Πολωνία: Ρεκόρ κρουσμάτων εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων κατά της απαγόρευσης της άμβλωσης

Διεθνή Πολωνία: Ρεκόρ κρουσμάτων εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων κατά της απαγόρευσης της άμβλωσης

27.10.2020
Φιλαδέλφεια: Διαδηλώσεις και επεισόδια μετά τον θάνατο 27χρονου μαύρου από αστυνομικά πυρά

Διεθνή Φιλαδέλφεια: Διαδηλώσεις και επεισόδια μετά τον θάνατο 27χρονου μαύρου από αστυνομικά πυρά

27.10.2020
6 Σχόλια
avatar
atman 14.10.2019 | 08:49
Εχθρόπάθεις και υποχείριο του ελληνικού εθνικισμού. Ποιες γενοκτονίες διέπραξε η Τουρκία εγώ μόνο για κάτι συνωστισμόυς έχω διαβάσει. Άσε που να μας πει και τι κάναν οι Ασυριοι οι Αρμένιοι και οι κουρδοι στους Τούρκους. Οι άνθρωποι κάνουν αμυντικές γενοκτονιες
dotty 14.10.2019 | 10:30
Ή έχετε μεγάλη καρδιά ή μνήμη χρυσόψαρου και δεν μπορείτε να διαλέξετε τους συμμάχους σας. Οι Αμερικανοί σας έχουν προδώσει το 50-60, 70, 80 κι είστε ακόμα μπερδεμένοι;
Η Συρία σας είχε δώσει άσυλο και την προχωράτε...
avatar
Boka 14.10.2019 | 13:35
Δεν είναι εύκολο πάντως να μη φας το τυράκι που σου πετάει η Αμερική κι ας ξέρεις ότι θα πιαστείς στην παγίδα (βλέπε Ελλάδα το διάστημα που διανύουμε)
avatar
atman 15.10.2019 | 10:25
Εντωμεταξυ η σιωπη διαφορων ΚΕΕΡΦΑδων ειναι εκκωφαντικη. τι λες ρε παιδι μου...
avatar
Μαύρος Γάτος 15.10.2019 | 16:02
Δεν νομίζω.
Συμμετείχαν στα συλλαλητήρια στην τουρκική πρεσβεία
avatar
atman 18.10.2019 | 15:28
Δεν εχω δει ουτε αφισα ουτε τιποτα. Απλα να ξανατυπωσουν τις αφισες που εχουν για τον Ελληνικο Εθνικισμο και Ιμπεριαλσμο και να αλλαξουν τα ονοματα εχουν να κανουν
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια