EPA
Διεθνή

Πακιστάν: Πάνελ με θέμα τον φεμινισμό έφερε θύελλα αντιδράσεων γιατί οι συμμετέχοντες ήταν μόνο άνδρες

Την κατακραυγή στα κοινωνικά μέσα έφερε ένα πάνελ συζήτησης για το φεμινισμό στο Πακιστάν, καθώς στους συμμετέχοντες δεν υπήρχε ούτε μία γυναίκα

Θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε στο Πακιστάν καθώς η διοργάνωση πάνελ συζήτησης με θέμα το φεμινισμό δεν συμπεριέλαβε στους ομιλητές ούτε μία γυναίκα.

 

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Τεχνών του Πακιστάν αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει καθώς σε πάνελ συζήτησης για θέματα φεμινισμού όλοι οι συμμετέχοντες ήταν άνδρες. Μετά την κατακραυγή που ξέσπασε στα κοινωνικά δίκτυα, στο πάνελ προστέθηκαν δύο γυναίκες. Μετά τις αντιδράσεις ο τίτλος της διοργάνωσης μετονομάστηκε από τον αρχικό που ήταν «Φεμινισμός: Η άλλη προοπτική» σε «Κατανοώντας τον Φεμινισμό»

 

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι οι άνδρες-φορείς λήψης αποφάσεων είχαν να μοιραστούν απόψεις για το φεμινισμό, αλλά πολλοί επικριτές αμφισβήτησαν την ιδέα. Στο πατριαρχικό Πακιστάν, η ύπαρξη ενός ανδρικού πάνελ που συζητά το φεμινισμό δεν φαίνεται να είναι ο προφανής τρόπος αντιμετώπισης της ανισότητας των φύλων. 


Η μόνη γυναίκα που συμπεριλήφθηκε στην αρχική σύνθεση ήταν η συντονίστρια Uzma al-Karim, της οποίας το όνομα μπήκε στο κάτω μέρος της προωθητικής ενέργειας για τη διοργάνωση.

Μετά από συνεχείς επικρίσεις στα κοινωνικά μέσα, προστέθηκαν δύο γυναίκες ομιλητές στην ομάδα – η φεμινίστρια Mehtab Akbar Rashdi και η δημοσιογράφος Quatrina Hosain - και το όνομα της Uzma al-Karim έγινε πιο εμφανές στην τροποποιημένη ανάρτηση.


Πολλοί επέκριναν τους άνδρες που είχαν συμφωνήσει να συμμετάσχουν, κατηγορώντας τους ότι χρησιμοποιούν φεμινισμό για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Η συντονίστρια της συζήτησης Uzma al-Karim δήλωσε στο BBC ότι «σκοπός μας ήταν να έχουμε άνδρες που παίρνουν αποφάσεις σε μεγάλα ΜΜΕ για να δώσουν για να μιλήσουν για τον τρόπο που κατανοούν τον φεμινισμό» «Θέλαμε να καταγράψουμε την αντίληψή τους επειδή ήταν σε θέση να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και γι 'αυτό κάναμε λόγο για "άλλη οπτική"», πρόσθεσε.

 

Ένας από τους άνδρες που συμμετείχαν στη συζήτηση, ο ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Jibran Nasir, δήλωσε ότι βρήκε παραπλανητικό τον αρχικό τίτλο. «Πληροφορήθηκα ότι η ομάδα είναι από άνδρες που θα μιλάνε με άλλους άντρες για να επανεξετάσουν την ανδρισμό και το γιατί ως άνδρες χρειάζονται τον φεμινισμό. Δεν ήταν να εξηγήσουμε το φεμινισμό ή να μιλήσουμε για γυναικεία θέματα ως άνδρες», είπε.

Ο Jibran Nasir αρνήθηκε να σχολιάσει όταν του ζητήθηκε από το BBC αν του είπαν σαφώς τι θα συζητηθεί και αν είχε ενημερωθεί από το Συμβούλιο Τεχνών ότι δεν θα υπήρχαν γυναίκες στην ομάδα.

 

Η Nida Kirmani, καθηγήτρια κοινωνικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Επιστημών Διοίκησης του Lahore, λέει ότι το ζήτημα των ανδρών που συζητά το φεμινισμό είναι δικαιολογημένο - αλλά το Συμβούλιο Τεχνών απέτυχε να διευκρινίσει την έννοια και γι 'αυτό υπήρξε μια τόσο μεγάλη αντίδραση στα κοινωνικά μέσα. «Νομίζω ότι αυτή η αντίδραση προκλήθηκε επίσης από το γεγονός ότι έχουμε σιχαθεί να βλέπουμε άνδρες να συζητούν ατέλειωτα τα επιπόλαια ζητήματα στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης», ανέφερε. «Σπάνια βλέπουμε γυναίκα πρωταγωνίστρια, και αυτό φαίνεται φυσιολογικό στους περισσότερους ανθρώπους», πρόσθεσε.

 

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωβουλευτής συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη χωρίς παντελόνι - «Δεν πήγε και πολύ καλά»

Διεθνή Ευρωβουλευτής συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη χωρίς παντελόνι - «Δεν πήγε και πολύ καλά»

3.6.2020
Κορωνοϊός: Περισσότερα από 6,3 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως

Διεθνή Κορωνοϊός: Περισσότερα από 6,3 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως

2.6.2020
Ο Τριντό χρειάστηκε 21 δευτερόλεπτα παύσης για να μη σχολιάσει τον Τραμπ

Διεθνή Ο Τριντό χρειάστηκε 21 δευτερόλεπτα παύσης για να μη σχολιάσει τον Τραμπ

2.6.2020
Ιταλία: Ελεύθερη μετακίνηση σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη - Αύξηση κρουσμάτων

Διεθνή Ιταλία: Ελεύθερη μετακίνηση σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη - Αύξηση κρουσμάτων

2.6.2020
Κορωνοϊός: Αντιδράσεις για την παραγωγή του Avatar 2 - Με ειδική άδεια στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή Κορωνοϊός: Αντιδράσεις για την παραγωγή του Avatar 2 - Με ειδική άδεια στη Νέα Ζηλανδία

2.6.2020
Σπάικ Λι: Τα θεμέλια των ΗΠΑ είναι η γενοκτονία, η κλοπή της γης και η δουλεία

Διεθνή Σπάικ Λι: Τα θεμέλια των ΗΠΑ είναι η γενοκτονία, η κλοπή της γης και η δουλεία

2.6.2020
Σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Μητσοτάκη: «Αν χρειαστεί θα απαντήσουμε και στρατιωτικά στην Τουρκία»

Διεθνή Σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Μητσοτάκη: «Αν χρειαστεί θα απαντήσουμε και στρατιωτικά στην Τουρκία»

2.6.2020
Μέγκαν Μάρκλ: Είμαι μιγάδα - Πριν από χρόνια άκουσα να αποκαλούν τη μητέρα μου ν****

Διεθνή Μέγκαν Μάρκλ: Είμαι μιγάδα - Πριν από χρόνια άκουσα να αποκαλούν τη μητέρα μου ν****

2.6.2020
Γύρισε με τα σκυλιά του από την Αλάσκα με αεροπλάνο που προοριζόταν για μουσείο

Διεθνή Γύρισε με τα σκυλιά του από την Αλάσκα με αεροπλάνο που προοριζόταν για μουσείο

2.6.2020
Χάνει έδαφος ο Τραμπ - 10 μονάδες προηγείται ο Μπάιντεν σε δημοσκόπηση

Διεθνή Χάνει έδαφος ο Τραμπ - 10 μονάδες προηγείται ο Μπάιντεν σε δημοσκόπηση

2.6.2020
1 Σχόλια
Αριάνα Γράνδε 22.11.2019 | 12:07
Για να είμαστε ειλικρινείς, αν στο πάνελ ήταν γυναίκες, το πιθανότερο είναι με τέτοια μυαλά που έχουν εκεί οι άντρες, να μην έδιναν καμία σημασία.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια