Βρετανία: Καμπάνια στρατολόγησης προτρέπει νέους με έλλειψη αυτοπεποίθησης να καταταγούν
Διεθνή

Βρετανία: Καμπάνια στρατολόγησης προτρέπει νέους με έλλειψη αυτοπεποίθησης να καταταγούν

Η νέα καμπάνια στρατολόγησης των Βρετανικών ενόπλων δυνάμεων κάνει έκκληση στους νέους με χαμηλή αυτοπεποίθηση να καταταγούν

Εξαρτημένοι από τα κοινωνικά δίκτυα, τα γυμναστήρια αλλά και το ποτό βρίσκονται στο στόχαστρο της νέας καμπάνιας στρατολόγησης στη Βρετανία.

 

Διαφημιστικές καταχωρήσεις και αφίσες της εν λόγω καμπάνιας υπαινίσσονται ότι τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων απολαμβάνουν «αυτοπεποίθηση διαρκείας» σε αντίθεση με εκείνη που προκύπτει από τη βραχύβια ικανοποίηση της «γρήγορης μόδας» και των like στο Instagram.

 

Η καμπάνια στρατολόγησης στη Βρετανία κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο, όπως κάθε χρόνο, και παρουσιάζει κολάζ από γυμνασμένα χέρια και μυώδη σώματα που συνοδεύονται από το μήνυμα «η αυτοπεποίθηση μπορεί να χτιστεί για ένα καλοκαίρι ή μπορεί να διαρκέσει για μία ζωή». Η έκκληση προκύπτει από έρευνες που υποστηρίζουν ότι οι νέοι βάλλονται από έλλειψη αυτοπεποίθησης. Το μέγεθος των ενόπλων δυνάμεων στη Βρετανία συρρικνώθηκε πέρσι για 9η συνεχή χρονιά.

 


Παρόμοια μηνύματα που επικρίνουν την αυτοπεποίθηση «βραχείας διάρκειας» έχουν δημιουργηθεί με εικόνες από ποτήρια μπύρας, τεχνητών μαυρισμάτων, μέικ-απ αλλά και εικονίδια emoji. Η καμπάνια βασίζεται εν μέρη σε έρευνες του 2018 που συμπέραναν ότι άνθρωποι των ηλικιών από 16 έως 25 ετών πιστεύουν ότι η έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι αυτό που τους αποθαρρύνει.


Ο επικεφαλής στρατολόγησης της χώρας Nick MacKenzie, σχολίασε η εν λόγω εκστρατεία ακολουθεί την επιτυχία της προσπάθειας εγγραφών του περασμένου έτους. Η αντίστοιχη καμπάνια του 2019 που συνοδευόταν από την φράση του Λόρδου Κίτσενερ, «η χώρα σου σε χρειάζεται», στόχευσε τις γενιές των «snowflakes» των «millennials» και των φανατικών των σέλφι, με 13,520 άτομα να κατατάσσονται στις ένοπλες δυνάμεις μέχρι τον Αύγουστο του 2019 - δηλαδή 1,539 περισσότεροι συγκριτικά με το 2018. 

 

Επικρίσεις για την προσέγγιση


Από το 2012, που υπεγράφη η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία Capita για την προώθηση τέτοιων μηνυμάτων, έχουν γίνει σοβαρές επικρίσεις για τη διαδικασία στρατολόγησης από βουλευτές και τον Τύπο. Ωστόσο, τόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις όσο και η ίδια η εταιρία υποστηρίζουν ότι «βελτίωσαν πολύ» το σύστημα. Επικαλούνται για αυτό την επιτάχυνση στο χρόνο των αιτήσεων, τη λιγότερο αυστηρή προσέγγιση σε κάθε υποψήφιο με ήπια προβλήματα υγείας όπως το άσθμα και το έκζεμα και τα νέα μαθήματα «ανάπτυξης στρατιωτών» για να βοηθήσουν όσους θέλουν ν' ανταποκριθούν στις τυπικές απαιτήσεις εισόδου οι οποίες αφορούν τη φυσική κατάσταση και την εγγραμματοσύνη.

 

Η καμπάνια προσλήψεων του περασμένου έτους έκανε ρεκόρ στον αριθμό των αιτήσεων, υποστηρίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Capita αλλά μόνο ένα 10% των υποψηφίων που κάνουν αίτηση καταφέρνουν να μπουν στη βασική εκπαίδευση. Οι αριθμοί συνεχίζουν να φθίνουν και οι έρευνες του Υπουργείου Άμυνας καταδεικνύουν ψηλά επίπεδα δυσαρέσκειας και απογοήτευσης σχετικά με τη στρατιωτική θητεία.

 

Ο βουλευτής και ο πρώην αξιωματικός του στρατού, Tobias Ellwood, δήλωσε ότι μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ένοπλες δυνάμεις στη διατήρηση των ανθρώπων είναι η προσαρμογή στην αλλαγή της προσωπικής ζωής. «Όταν κατατάσσεσαι, είσαι μόνος, δεν έχεις να ανησυχείς για να κανέναν στον κόσμο, είσαι ενθουσιώδης» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «όταν όμως οι ευθύνες σου αλλάζουν – γνωρίζεις κάποιον, αποκτάς παιδιά κλπ, είναι διαφορετικά τα πράγματα».

 

Με πληροφορίες από BBC 

 

Διεθνή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μέρκελ με μάσκα, για πρώτη φορά σε δημόσια εμφάνιση- Μετά την κριτική

Διεθνή Η Μέρκελ με μάσκα, για πρώτη φορά σε δημόσια εμφάνιση- Μετά την κριτική

3.7.2020
Περού: Το μεγαλύτερο κλαμπ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ανοίγει εκ νέου αλλά ως παντοπωλείο

Διεθνή Περού: Το μεγαλύτερο κλαμπ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ανοίγει εκ νέου αλλά ως παντοπωλείο

3.7.2020
Βίντεο: Η αντίδραση του Μπόρις Τζόνσον όταν ρωτήθηκε για το ταξίδι του πατέρα του στην Ελλάδα

Διεθνή Βίντεο: Η αντίδραση του Μπόρις Τζόνσον όταν ρωτήθηκε για το ταξίδι του πατέρα του στην Ελλάδα

3.7.2020
Ερντογάν για Αγία Σοφία: Ευθεία επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα οι κατηγορίες εναντίον μας

Διεθνή Ερντογάν για Αγία Σοφία: Ευθεία επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα οι κατηγορίες εναντίον μας

3.7.2020
Νονά ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 5χρονη βαφτιστήρα της - Την φιλοξενούσε στο σπίτι της

Διεθνή Νονά ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 5χρονη βαφτιστήρα της - Την φιλοξενούσε στο σπίτι της

3.7.2020
Ιαπωνία: Εκατοντάδες άνθρωποι με άνοια εξαφανίστηκαν το 2019 και ακόμα αγνοούνται

Διεθνή Ιαπωνία: Εκατοντάδες άνθρωποι με άνοια εξαφανίστηκαν το 2019 και ακόμα αγνοούνται

3.7.2020
ΗΠΑ: Κατασχέθηκε φορτίο 13 τόνων με ανθρώπινα μαλλιά - «Πιθανόν από κρατούμενους»

Διεθνή ΗΠΑ: Κατασχέθηκε φορτίο 13 τόνων με ανθρώπινα μαλλιά - «Πιθανόν από κρατούμενους»

3.7.2020
IAEA: Η ασυνήθιστη ραδιενέργεια στη βόρεια Ευρώπη πιθανόν συνδέεται με έναν πυρηνικό αντιδραστήρα

Διεθνή IAEA: Η ασυνήθιστη ραδιενέργεια στη βόρεια Ευρώπη πιθανόν συνδέεται με έναν πυρηνικό αντιδραστήρα

3.7.2020
Η Γερμανία ποινικοποίησε το «upskirting»

Διεθνή Η Γερμανία ποινικοποίησε το «upskirting»

3.7.2020
Βανδάλισαν την Μικρή Γοργόνα στην Κοπεγχάγη: «Ρατσιστικό ψάρι»

Διεθνή Βανδάλισαν την Μικρή Γοργόνα στην Κοπεγχάγη: «Ρατσιστικό ψάρι»

3.7.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια