Δικαιώθηκαν 22 γυναίκες που εξαπατήθηκαν να γυρίσουν πορνό - Απόφαση για αποζημίωση 13 εκατ δολαρίων
Διεθνή

Δικαιώθηκαν 22 γυναίκες που εξαπατήθηκαν να γυρίσουν πορνό - Απόφαση για αποζημίωση 13 εκατ δολαρίων

Η απόφαση για την αποζημίωση στις γυναίκες που στράφηκαν κατά της GirlsDoPorn για την εξαπάτησή τους

Ένας δικαστής του Σαν Ντιέγκο αποφάσισε πως θα αποζημιωθούν με σχεδόν 13 εκατομμύρια δολάρια οι 22 γυναίκες που ισχυρίστηκαν ότι εξαπατήθηκαν και εξαναγκάστηκαν να γυρίσουν πορνογραφικές ταινίες, που δεν ήξεραν ότι θα δημοσιεύονταν στο διαδίκτυο.

 

Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από δίκη που ξεκίνησε τον Αύγουστο, καθώς ανώνυμες γυναίκες στράφηκαν κατά της ιστοσελίδας πορνογραφίας GirlsDoPorn. To δικαστήριο αποφάσισε ότι οι γυναίκες είχαν εξαπατηθεί να παίξουν σε πορνογραφικά βίντεο που προκάλεσαν τεράστιο πρόβλημα στη ζωή τους και οδήγησαν μερικές από αυτές ακόμη και σε σκέψεις αυτοκτονίας.


«Ζυγίζουμε τις επιλογές του πελάτη μας, οι οποίες περιλαμβάνουν την κατάθεση ένστασης κατά της απόφασης του δικαστηρίου και την προσφυγή αν η απόφαση καταστεί οριστική», δήλωσε ο δικηγόρος υπεράσπισης των κατηγορούμενων στο CNN. 


Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών του σάιτ Michael James Pratt και Matthew Isaac Wolfe και του πρωταγωνιστή ερωτικών ταινιών Ruben Andre Garcia, χρησιμοποίησαν δόλιες πρακτικές για να προσλάβουν «γυναίκες που θα έκαναν ερασιτεχνικά πορνογραφικά βίντεο για πρώτη και μοναδική φορά» για τη συνδρομητική υπηρεσία τους. Οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι τα μοντέλα που προσλήφθηκαν για την ιστοσελίδα δεν είχαν την πρόθεση να ακολουθήσουν καριέρα στην βιομηχανία ερωτικών ταινιών, ανέφεραν τα δικαστικά έγγραφα.

 

Αντίθετα, οι γυναίκες ήταν ως επί το πλείστον φοιτήτριες που δέχθηκαν την πρόσκληση των κατηγορουμένων να κινηματογραφήσουν ένα πορνογραφικό βίντεο, λόγω κάποιας άμεσης και πιεστικής οικονομικής ανάγκης τους, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου. Η δίκη ισχυρίζεται ότι οι κατηγορούμενοι διαβεβαίωσαν ψευδώς τις γυναίκες ότι τα βίντεό τους δεν θα κυκλοφορουσαν ποτέ στο διαδίκτυο, δεν θα τα δημοσιοποιούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και πως δεν θα ήταν προσβάσιμα από οποιονδήποτε μπορεί να τις γνώριζε.

 

Οι γυναίκες έσπευσαν να υπογράψουν έγγραφα χωρίς να τα διαβάσουν και οι κατηγορούμενοι πλήρωναν εκπροσώπους που προσλήφθηκαν για να πείσουν τις γυναίκες ότι η εμπειρία ήταν «ασφαλής και ευχάριστη» και ότι τα βίντεο δεν θα κυκλοφορούσαν καθώς ήταν για ιδιωτική χρήση. Παρά τις υποσχέσεις αυτές, οι κατηγορούμενοι δημοσίευσαν τα βίντεο στην ιστοσελίδα τους και πολλές δημοφιλείς δωρεάν υπηρεσίες. Μετά από λίγο καιρό τα βίντεο έγιναν αντιληπτά από πρόσωπα που γνώριζαν τις γυναίκες και τις ειδοποίησαν.

 

Πώς εξαπατήθηκαν οι γυναίκες

 

Στην δίκη έγινε γνωστό πως αρχικά οι γυναίκες είχαν δελεαστεί με διαφημίσεις στο Craiglist, οι οποίες προσέφεραν περίπου 5.000 δολάρια για φωτογραφίες ή βίντεο χωρίς όμως να εξηγούν ότι πρόκειται για γυμνό ή πορνογραφικό υλικό. Οι γυναίκες που απάντησαν στις διαφημίσεις κατευθύνονταν σε ιστότοπους, με φωτογραφίες από ντυμένες γυναίκες, που ζητούσαν πληροφορίες επικοινωνίας και φωτογραφίες.

 

Οι διαφημίσεις είχαν όμως κυκλοφορήσει από τους παραγωγούς του GirlsDoPorn, οι οποίοι αναζητούσαν τις γυναίκες για ερασιτεχνική πορνογραφία. Μόλις μια γυναίκα έφτανε με πληρωμένα εισιτήρια στο Σαν Ντιέγκο, κλεινόταν ραντεβού και βρισκόταν μόνη της σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με δύο άντρες που σκόπευαν να γυρίσουν ένα πορνογραφικό βίντεο. Έπειτα οι παραγωγοί έδιναν έγγραφα που περιείχαν «διφορούμενη νομική μορφή», που περιγράφονταν λανθασμένα ως εγγύηση ότι τα βίντεό τους θα διανεμόταν μόνο σε DVD έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ποτέ δεν θα δημοσιεύονταν ηλεκτρονικά.

 

Με δόλιες μεθόδους και πίεση, έπειθαν κάθε γυναίκα να υπογράψει τα έγγραφα γρήγορα χωρίς να τα διαβάσει και στη συνέχεια γύριζαν τα βίντεο προτού τους δώσουν τα εισιτήρια της επιστροφής και την αμοιβή τους.


Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας και δύο εργαζόμενοι στην εταιρία, έχουν επίσης κατηγορηθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για εγκλήματα διακίνησης υλικού σεξουαλικού χαρακτήρα , σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

Με πληροφορίες από New York Times/ CNN

Διεθνή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στρατηγική του Μπιλ Γκέιτς ενάντια στον κορωνοϊό - Τα τρία αναγκαία βήματα

Διεθνή Η στρατηγική του Μπιλ Γκέιτς ενάντια στον κορωνοϊό - Τα τρία αναγκαία βήματα

2.4.2020
Φον Ντερ Λάιεν: Ο επόμενος προϋπολογισμός της ΕΕ θα πρέπει να είναι «Σχέδιο Μάρσαλ»

Διεθνή Φον Ντερ Λάιεν: Ο επόμενος προϋπολογισμός της ΕΕ θα πρέπει να είναι «Σχέδιο Μάρσαλ»

2.4.2020
Οργή στις Φιλιππίνες: Ο Ντουτέρτε ζήτησε να πυροβολείται όποιος παραβιάζει την καραντίνα

Διεθνή Οργή στις Φιλιππίνες: Ο Ντουτέρτε ζήτησε να πυροβολείται όποιος παραβιάζει την καραντίνα

2.4.2020
Η πρώτη πόλη της Κίνας που μόλις απαγόρευσε το κρέας σκύλου και γάτας

Διεθνή Η πρώτη πόλη της Κίνας που μόλις απαγόρευσε το κρέας σκύλου και γάτας

2.4.2020
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Τσεχία, Πολωνία και Ουγγαρία παραβίασαν τη νομοθεσία για τους πρόσφυγες

Διεθνή Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Τσεχία, Πολωνία και Ουγγαρία παραβίασαν τη νομοθεσία για τους πρόσφυγες

2.4.2020
Β. Μακεδονία και Αλβανία υιοθετούν τα μέτρα της Ε.Ε. κατά της Τουρκίας

Διεθνή Β. Μακεδονία και Αλβανία υιοθετούν τα μέτρα της Ε.Ε. κατά της Τουρκίας

2.4.2020
«Θα αναγεννηθώ, θα αναγεννηθείς»: Δείτε το συγκινητικό κομμάτι και βοηθήστε στη μάχη για τον κορωνοϊό

Διεθνή «Θα αναγεννηθώ, θα αναγεννηθείς»: Δείτε το συγκινητικό κομμάτι και βοηθήστε στη μάχη για τον κορωνοϊό

2.4.2020
Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ισπανία ξεπέρασαν τους 10.000

Διεθνή Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ισπανία ξεπέρασαν τους 10.000

2.4.2020
«Καμπανάκι» από ινστιτούτο Ντελόρ: Η κρίση του κορωνοϊού απειλεί τη συνοχή της ΕΕ

Διεθνή «Καμπανάκι» από ινστιτούτο Ντελόρ: Η κρίση του κορωνοϊού απειλεί τη συνοχή της ΕΕ

2.4.2020
Πώς η Νότια Κορέα κατάφερε να εξομαλύνει την επιδημιολογική καμπύλη του κορωνοϊού;

Διεθνή Πώς η Νότια Κορέα κατάφερε να εξομαλύνει την επιδημιολογική καμπύλη του κορωνοϊού;

2.4.2020