Κορωνοϊός: Οι ταξιδιωτικές οδηγίες σε όλον τον πλανήτη - Αναλυτική λίστα ανά χώρα (EPA)
Διεθνή

Κορωνοϊός: Οι ταξιδιωτικές οδηγίες ανά χώρα - Αναλυτική λίστα

Όλες οι χώρες του κόσμου που έχουν επιβάλλει απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, μέχρι στιγμής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δια στόματος της Επιτρόπου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε περιορισμούς στις μετακινήσεις των ταξιδιωτών μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε μία προσπάθεια περιορισμούς της διασποράς του κορωνοϊού.

 

Νωρίτερα οι ΗΠΑ είχαν λάβει την απόφαση της αναστολής των αεροπορικών μετακινήσεων προς 28 ευρωπαϊκές χώρες. Με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να έχει κηρύξει τον κορωνοϊό πανδημία, και άλλες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο προστίθενται στη μακρά λίστα, η οποία αλλάζει συνεχώς.

 

Ήδη και στην Ελλάδα, υπάρχουν σενάρια για αναστολή των αεροπορικών πτήσεων προς και από τη χώρα από την Κυριακή.

 

ΕΕ

Αναστολή των μετακινήσεων ανακοίνωσαν για διάστημα 30 ημερών μετά από τηλεδιάσκεψη οι αξιωματούχοι της ΕΕ, αποκλείοντας τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης για μη ουσιώδεις λόγους.

 

Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, όπου περιλαμβάνονται μέλη οικογενειών αλλά και εργατικό προσωπικό όπως είναι οι γιατροί και οι νοσοκόμοι αλλά και όσοι εργάζονται στον τομέα των μεταφορών αγαθών μεταξύ των χωρών. Επίσης, εξαιρούνται ανά περίσταση και άτομα που θέλουν να επαναπατριστούν.

 

ΗΠΑ
Το Σάββατο ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πένς ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται τα αεροπορικά ταξίδια προς και από Βρετανία και Ιρλανδία.

 

Προηγουμένως είχαν ανασταλεί οι πτήσεις για τις 26 χώρες που εντάσσονται στη συνθήκη Σένγκεν: Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία. Μόλις χθες έκλεισαν και τα χερσαία σύνορα με τον Καναδά.

 

Επίσης απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα σε άτομα που τις τελευταίες ημέρες είχαν βρεθεί σε Κίνα και Ιράν. Σύσταση για αναστολή των μετακινήσεων για τις επόμενες 30 ημέρες έχει υπάρξει και προς και από τη Χαβάη χωρίς ωστόσο να έχει απαγορευτεί η μετακίνηση.

 

Αίγυπτος

Η Αίγυπτος ανέστειλε όλες τις πτήσεις εντός και εκτός αιγυπτιακών αεροδρομίων για δύο εβδομάδες από τις 19 Μαρτίου, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

 

Αΐτη

Ξεκινώντας από τα μεσάνυχτα τοπική ώρα στις 16 Μαρτίου, η Αϊτή ανέστειλε πτήσεις από την Ευρώπη, τον Καναδά, τη Δομινικανή Δημοκρατία και τη Λατινική Αμερική για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να επιτρέπονται, μετά από ειδική συμφωνία.

 

 

Αυστραλία

Από τις 9 το βράδυ σήμερα η Αυστραλία δεν επιτρέπει την είσοδο σε μη Αυστραλούς πολίτες ή κατοίκους εκτός από εκείνους που έχουν άμεση οικογένεια στη χώρα.

 

Για τους Αυστραλούς που μπαίνουν στη χώρα θα επιβάλλεται το καθεστώς της καραντίνας. Νωρίτερα η Αυστραλία διέκοψε και την αεροπορική και θαλάσσια σύνδεσή της με τη Νέα Ζηλανδία.

 

Αυστρία
Έλεγχοι στα σύνορα και απαγόρευση εισόδου στη χώρα από όσους έρχονται από Ιταλία, Κίνα, Ιράν και Νότια Κορέα έχει επιβάλλει η Αυστρία, εκτός από όσους έχουν ιατρικό πιστοποιητικό των τελευταίων τεσσάρων ημερών.

 

Η μετακίνηση εντός της χώρα επιτρέπεται ακόμα.

 

Βιετνάμ

Οι ταξιδιώτες που βρίσκονται στις 26 ευρωπαϊκές χώρες της συνθήκης Σένγκεν, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν επιτρέπεται να εισέλθουν ή να διέλθουν μέσω του Βιετνάμ.

 

Βολιβία

Οι διεθνείς και εθνικές πτήσεις στη Βολιβία αναστέλλονται από τις 20 Μαρτίου. Τα σύνορα της χώρας παραμένουν κλειστά, επιτρέποντας την είσοδο μόνο Βολιβιανών πολιτών, κατοίκων και εμπόρων.

 

Γερμανία
Οι πολίτες της ΕΕ δεν θα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στη Γερμανία με αεροπλάνο ή πλοίο από την Αυστρία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελβετία, το Λουξεμβούργο και τη Δανία, εκτός εάν υπάρχει «επείγων λόγος για ταξίδι», αναφέρει δήλωση του υπουργείου Εσωτερικών.

 

Οι ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρα της ΕΕ μπορούν να προσγειώνονται σε γερμανικό αεροδρόμιο μόνο αν ταξιδεύουν από τον αρχικό τους προορισμό στη χώρα τους. Η Γερμανία επανέφερε τους ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Δανία και το Λουξεμβούργο στις 15 Μαρτίου.

 

Δανία

Το κλείσιμο των συνόρων ισχύει στη Δανία μέχρι τις 13 Απριλίου. Οι Δανοί πολίτες και οι μεταφορείς εμπορευμάτων θα εξακολουθήσουν να εισέρχονται στη χώρα.

 

 

Ελλάδα

Κλειστά παραμένουν τα σύνορα με όλες τις Βαλκανικές χώρες αλλά και την Τουρκία. Έχει διακοπεί η αεροπορική σύνδεση με την Ισπανία όπως ήδη ισχύει απαγόρευση για τις πτήσεις από και προς την Ιταλία, με την οποία έχει διακοπεί και η ακτοπλοϊκή σύνδεση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κυριακή αναμένεται να ανασταλούν όλες οι αεροπορικές πτήσεις προς και από την Ελλάδα.

 

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν αναστείλει την έκδοση όλων των τουριστικών αλλά και των περισσότερων αδειών εργασίας. Οι υπήκοοι των ΗΑΕ στη χώρα απαγορεύονται προσωρινά να ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

 

Ιαπωνία

Η Ιαπωνία απαγορεύει την είσοδο σε επιβάτες που προέρχονται από τις πληγείσες περιοχές της Κίνας, της Νότιας Κορέας ή της Ιταλίας κατά τις τελευταίες 14 ημέρες. Οι Ιάπωνες υπήκοοι απαλλάσσονται, όπως και οι σύζυγοι και τα παιδιά τους.

 

Οι πολίτες καλούνται να μην ταξιδεύουν σε όλη την Ισλανδία, καθώς και σε ορισμένες επαρχίες της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ελβετίας.

 

Ινδία

Όλοι οι ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία, την Ελβετία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύεται να εισέλθουν στην Ινδία από τα μεσάνυχτα της 18ης Μαρτίου τοπική ώρα.

 

Επί του παρόντος, δεν θεωρούνται τουριστικές βίζες και εφαρμόζεται 14ωρη καραντίνα σε όλους τους ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των επαναπατριζόμενων  Ινδών υπηκόων που έρχονται από ή έχουν επισκεφθεί την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ιράν, την Ιταλία, τη Νότια Κορέα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κουβέιτ και το Ομάν.

 

Ινδονησία

Εκτός από τους υπηκόους της Ινδονησίας και τους κατοίκους, οι επιβάτες και το πλήρωμα των αεροπορικών εταιρειών που βρίσκονται στην Κίνα ή στις πληγείσες περιοχές της Ιταλίας, της Νότιας Κορέας και του Ιράν τις τελευταίες 14 ημέρες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν ή να διέλθουν μέσω της Ινδονησίας.

 

 

Ιταλία

Η χώρα τελεί υπό καραντίνα και έχει απαγορευτεί η είσοδος και η έξοδος. Επίσης έχει επιβληθεί και απαγόρευση μετακίνησης από τον Βορρά στο Νότο, χωρίς ειδική άδεια.

 

Ιορδανία

 

Ο Πρωθυπουργός της Ιορδανίας Ομάρ αλ Ραζάζ έχει προχωρήσει σε αναστολή όλων των αεροπορικών ταξιδιών εισερχόμενων και εξερχόμενων από τις 17 Μαρτίου έως την επόμενη ειδοποίηση, με εξαίρεση τα αεροπορικά φορτία.

 

Επίσης ανακοινώθηκε το κλείσιμο όλων των χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων συνόρων στους ταξιδιώτες εκτός από τα μέλη διπλωματικών αποστολών και διεθνών οργανισμών που θα απαλλάσσονται, εφόσον τηρούν τις διατάξεις του Υπουργείου Υγείας για τις 14 μέρες αυτοαπομόνωσης.

 

Ισπανία
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Ισπανία οπότε και έχουν επιβληθεί αυστηρές πολιτικές, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στις μετακινήσεις εντός και εκτός της χώρας.

 

Τα σύνορα μεταξύ Ισπανίας και Πορτογαλίας είναι κλειστά, αφήνοντας ανοιχτά μόνο εννέα ενεργά σημεία διέλευσης για να επιτρέπεται η διέλευση προϊόντων και εργαζομένων που υποχρεούνται να διασχίσουν τα σύνορα.

 

Καμπότζη

Από τις 17 Μαρτίου, η Καμπότζη επέβαλε απαγόρευση εισόδου στους αλλοδαπούς που έρχονται από την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ για 30 ημέρες.

 

Καναδάς

Ο Καναδάς έχει αρνηθεί την είσοδο σε άτομα που δεν είναι Καναδοί πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι.

 

Κίνα

Όλοι οι επιβάτες που φθάνουν στο Πεκίνο στο εξωτερικό πρέπει να υποβληθούν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε καθορισμένες εγκαταστάσεις. Σε ολόκληρη τη χώρα, οι επιβάτες που φτάνουν από το Ιράν, την Ιταλία, την Ιαπωνία ή την Κορέα και ταξιδεύουν στο Πεκίνο, το Γκουανγκτζού ή τη Σαγκάη υπόκεινται σε καραντίνα για 14 ημέρες.

 

Η Σαγκάη έχει απαριθμήσει 12 χώρες των οποίων οι ταξιδιώτες θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Πρόκειται για: τη Νότια Κορέα, την Ιταλία, το Ιράν, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τη Σουηδία και το Βέλγιο.

 

 

Κολομβία

Η Κολομβία έχει γίνει η τελευταία χώρα που απαγορεύει την είσοδο όλων των μη πολιτών στη χώρα. Ο περιορισμός θα αρχίσει αυτό το Σαββατοκύριακο σε μια προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης του κορωναϊού, όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος Ιβάν Ντουέικ.

 

Κροατία

Εκτός από τους υπηκόους της Κροατίας, οι επιβάτες και το πλήρωμα των αεροπορικών εταιρειών που βρίσκονται στην επαρχία Hubei της Κίνας, στην επαρχία Heinsberg της Γερμανίας, στο Ιράν, στην Ιταλία ή στην επαρχία Daegu City και Cheongdo της Νότιας Κορέας τις τελευταίες 14 ημέρες θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Οι πολίτες θα πρέπει να απομονώνονται.

 

Εκτός από τους υπηκόους της Κροατίας, οι επιβάτες και το πλήρωμα των αεροπορικών εταιρειών που βρίσκονται σε όλες τις άλλες περιοχές της Κίνας και της Νότιας Κορέας, του Χονγκ Κονγκ, της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης θα υποχρεούνται να απομονώνονται για 14 ημέρες.

 

Μακάο

Η κυβέρνηση του Μακάο εισήγαγε διάφορα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης εισόδου σε όποιον επισκέπτη έμεινε στην επαρχία του Hubei της Κίνας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εκτός αν μπορεί να προσκομίσει ιατρικό πιστοποιητικό, δηλώνοντας ότι δεν έχει μολυνθεί από κορωνοϊό.

 

Οι ταξιδιώτες που έχουν επισκεφθεί τη Νότια Κορέα, την Ιταλία ή το Ιράν εντός 14 ημερών πριν από την άφιξή τους πρέπει να μπουν σε ιατρική παρακολούθηση 14 ημερών.

 

Όσοι έχουν ταξιδέψει στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιαπωνία εντός 14 ημερών από την άφιξή τους, θα πρέπει να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση καθώς και σε ιατρική παρατήρηση 14 ημερών σε καθορισμένο χώρο.

 

Οι κάτοικοι του Μακάο που βρίσκονται σήμερα σε οποιαδήποτε από τις πληγείσες περιοχές θα κληθούν να απομονωθούν για δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή τους.

 

 

Μαλαισία

Από τις 18 Μαρτίου, οι πολίτες απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, με τους ξένους τουρίστες και τους επισκέπτες να μην εισέρχονται στη χώρα.

 

Μαρόκο

Το Μαρόκο αποφάσισε να αναστείλει όλες τις διεθνείς πτήσεις προς και από την επικράτειά του «μέχρι νεωτέρας προειδοποίησης».

 

Επίσης έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις προς και από τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο.

 

Νέα Ζηλανδία

Ξεκινώντας χθες το βράδυ, η Νέα Ζηλανδία απαγορεύει την είσοδο αλλοδαπών πολιτών στη χώρα.

 

Η απαγόρευση ταξιδιού θα ισχύει τώρα για όσους προέρχονται από τα Νησιά του Ειρηνικού, οι οποίοι είχαν προηγουμένως απαλλαγεί από τους περιορισμούς.

 

Επίσης, κλείνει η σύνδεση Νέας Ζηλανδίας - Αυστραλίας για την πλειοψηφία των πολιτών στις δύο χώρες, οι οποίοι είναι συνήθως σε θέση να ταξιδεύουν χωρίς βίζα.

 

Νιγηρία

Η νιγηριανή κυβέρνηση περιορίζει την είσοδο στη χώρα για ταξιδιώτες από την Κίνα, την Ιταλία, το Ιράν, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία,και την Ελβετία.

 

Νορβηγία

Όποιος ταξιδεύει στη Νορβηγία εκτός από πολίτες των σκανδιναβικών χωρών πρέπει να απομονωθεί για δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τη νορβηγική διεύθυνση υγείας.

 

 

 

Νότια Κορέα

Οι επισκέπτες που έχουν βρεθεί στην επαρχία Hubei της Κίνας τις τελευταίες 14 ημέρες και οι κάτοχοι διαβατηρίων από την περιοχή αυτή δεν επιτρέπεται να εισέλθουν.

 

Οι κορεάτικες θεωρήσεις που εκδίδονται από το προξενείο της Wuhan στην επαρχία του Hubei ακυρώνονται, όπως και οι θεωρήσεις που εκδόθηκαν σε υπηκόους της Ιαπωνίας πριν από τις 9 Μαρτίου 2020. Αυτό δεν ισχύει για το πλήρωμα των αεροπορικών εταιρειών.

 

Ουγγαρία

Η Ουγγαρία έχει κλείσει τα σύνορά της σε όλους τους αλλοδαπούς.

 

Ουκρανία

Η Ukraine International Airlines έχει αναστείλει όλες τις διεθνείς τακτικές πτήσεις από τις έως τις 31 Μαρτίου, ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης της Ουκρανίας να απαγορεύσει προσωρινά την είσοδο σε άτομα που δεν είναι πολίτες της Ουκρανίας ή κάτοικοι της Ουκρανίας.

 

Περού

Από τις 16 Μαρτίου, το Περού ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις από και προς την Ευρώπη και την Ασία για περίοδο 30 ημερών.


Πράσινο Ακρωτήρι

Στις 17 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός José Ulisses Correia e Silva ανακοίνωσε την αναστολή για τρεις εβδομάδες όλων των εισερχόμενων πτήσεων από την Πορτογαλία και όλες τις χώρες της ΕΕ που επλήγησαν από την πανδημία και από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, τη Σενεγάλη και τη Νιγηρία. Η εξαίρεση αφορά τις πτήσεις με τους πολίτες που επιστρέφουν στην χώρα.

 

 

Ρωσία
Οι υπήκοοι της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, του Μακάο, του Ιράν και της Ιταλίας δεν επιτρέπονται στη Ρωσία, αλλά απαλλάσσονται τα μέλη του πληρώματος αεροπορικών εταιρειών και οι αλλοδαποί που διαμένουν στη Ρωσία.

 

Οι ταξιδιώτες που βρίσκονται στην Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νότια Κορέα ή την Ισπανία και σκοπεύουν να παραμείνουν στη Μόσχα πρέπει να ενημερώνονται τηλεφωνικά από τις αρχές και να μένουν σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες.

 

Η Ρωσία έχει ήδη κλείσει τα χερσαία σύνορά της με την Κίνα και τη Λευκορωσία.

 

Σαμόα

Το Ανεξάρτητο Κράτος του Ειρηνικού απαιτεί όλοι οι επιβάτες που φτάνουν στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων, να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση εντός τριών ημερών από την άφιξη.

 

Σαουδική Αραβία

Εκτός από τους υπηκόους της Σαουδικής Αραβίας, οι επιβάτες που έχουν περάσει από το Μπαχρέιν, την Κίνα, την Ταϊβάν, το Τζιμπουτί, την Αίγυπτο, την Ερυθραία, την Αιθιοπία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ, τον Λίβανο, το Μακάο, το Ομάν, το Πακιστάν, τις Φιλιππίνες, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν, την Ισπανία, τη Σρι Λάνκα, το Σουδάν, τη Συρία, την Τουρκία ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά τις τελευταίες 14 ημέρες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν.

 

Τα ταξίδια στη Μέκκα και τη Μεντίνα βρίσκονται επίσης υπό προσωρινή απαγόρευση, εκτός εάν οι προσκυνητές είναι υπήκοοι του Μπαχρέιν, του Κουβέιτ, του Ομάν, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που έχουν λάβει άδειες.

 

Σιγκαπούρη

Όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα θα πρέπει να υποβληθούν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών από την 21η Μαρτίου.

 

Οι επισκέπτες θα πρέπει επίσης να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τον τόπο όπου θα μπουν σε καραντίνα.

 

Οι κανόνες που απαγορεύουν την είσοδο των ταξιδιωτών που έχουν έρθει στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Ιράν, τη Δημοκρατία της Κορέας και την Ισπανία θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται.

 

Όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη Σιγκαπούρη στις χώρες ASEAN (Ένωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας), την Ιαπωνία, την Ελβετία ή το Ηνωμένο Βασίλειο εντός των τελευταίων 14 ημερών θα υποχρεούνται σε 14ήμερη αυτοαπομόνωση θα πρέπει να παρέχουν απόδειξη του τόπου όπου θα μείνουν.

 

 

Σρι Λάνκα

Η Σρι Λάνκα έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις που φθάνουν στη χώρα για δύο εβδομάδες.

 

Ταϊβάν

Η Ταϊβάν απαγορεύει την είσοδο σε αλλοδαπούς, εκτός από κατοίκους με διπλωματικές, επιχειρηματικές ή ειδικές άδειες. Οι ταξιδιώτες που έρχονται στο νησί θα υπόκεινται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι.

 

Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη απαιτεί υγειονομικά πιστοποιητικά για όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες ενώ έχει αναστείλει τις πολιτικές εξαίρεσης από την υποχρέωση θεώρησης βίζας για ταξιδιώτες από το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα και την Ιταλία.

 

Παράλληλα έχουν ανασταλεί οι αφίξεις από 18 χώρες: Βουλγαρία, Μπουτάν, Κύπρος, Αιθιοπία, Φίτζι, Γεωργία, Ινδία, Καζακστάν, Παπούα-Νέα Γουινέα, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Ουζμπεκιστάν, Βανουάτου και Κίνα.

 

Τουρκία

Η Τουρκία έχει αναστείλει τις αεροπορικές μετακινήσεις προς και από εννέα ευρωπαϊκές χώρες: τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Σουηδία, το Βέλγιο και την Ολλανδία. Οι πολίτες των χωρών αυτών δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα.

 

Επίσης απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα σε πολίτες που προέρχονται ή διέρχονται από την Αυστρία, το Βέλγιο, την Κίνα, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ιράν, το Ιράκ, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, τη Νότια Κορέα ή τη Σουηδία. Τούρκοι υπήκοοι και κάτοικοι απαλλάσσονται.

 

Τελευταία κίνηση από την Τουρκία ήταν να κλείσει τα χερσαία σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία.

 

Τσεχία

Στις 12 Μαρτίου, η Τσεχία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 30 ημερών και απαγόρευσε την είσοδο σε μη κατοίκους από χώρες που επλήγησαν από κορωνοϊό, καθώς και εν μέρει κλείνοντας τα σύνορά της. Επίσης απαγορεύεται η μετακίνηση σε χώρες υψηλού κινδύνου.

 

Η απαγόρευση ισχύει για τους επισκέπτες από την Κίνα, τη Νότια Κορέα, το Ιράν, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Σουηδία, τη Βρετανία, τη Νορβηγία, τη Δανία και τη Γαλλία.

 

Φιλιππίνες

Οι Φιλιππίνες έχουν βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες. Η αεροπορική εταιρεία Cebu Pacific ακυρώνει όλες τις πτήσεις - εγχώριες και διεθνείς - έως τις 14 Απριλίου.

 

Στο Λουζόν, το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους, όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν ανασταλεί.


 


Χονγκ Κονγκ

Από τις 19 Μαρτίου, το Χονγκ Κονγκ έχει απαιτήσει από όλους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από ξένες χώρες να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες στο σπίτι.

 

Η πόλη θα εκδώσει επίσης μια κόκκινη ταξιδιωτική οδηγία προς όλες τις ξένες χώρες, με εξαίρεση την ηπειρωτική Κίνα, την Ταϊβάν και το Μακάο. Τα νέα μέτρα θα ισχύουν για όλους ανεξαρτήτως.

 

Επί του παρόντος, το Χονγκ Κονγκ απαιτεί ο καθένας που ταξιδεύει από την ηπειρωτική Κίνα στην πόλη να κάνει αυτοαπομόνωση στο σπίτι για 14 ημέρες.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Διεθνή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορωνοϊός: Πριν από το εμβόλιο της Οξφόρδης αναμένεται το εμβόλιο της Pfizer

Διεθνή Κορωνοϊός: Πριν από το εμβόλιο της Οξφόρδης αναμένεται το εμβόλιο της Pfizer

30.10.2020
Τούρκοι ακροδεξιοί στη Γαλλία βγαίνουν για «κυνήγι» Αρμενίων

Διεθνή Τούρκοι ακροδεξιοί στη Γαλλία βγαίνουν για «κυνήγι» Αρμενίων

30.10.2020
Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα»

Διεθνή Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα»

30.10.2020
Σάλος με την τσάντα Hermes της Εμινέ Ερντογάν μετά το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα

Διεθνή Σάλος με την τσάντα Hermes της Εμινέ Ερντογάν μετά το κάλεσμα για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα

30.10.2020
Ο Lil Wayne, ο 50 Cent και άλλοι διάσημοι Αμερικάνοι ράπερ στηρίζουν τον Τραμπ

Διεθνή Ο Lil Wayne, ο 50 Cent και άλλοι διάσημοι Αμερικάνοι ράπερ στηρίζουν τον Τραμπ

30.10.2020
Συναγερμός στο Παρίσι: Άνδρας απείλησε με μαχαίρι σε αστυνομικούς

Διεθνή Συναγερμός στο Παρίσι: Άνδρας απείλησε με μαχαίρι σε αστυνομικούς

30.10.2020
Σαγκάη: Σχολείο 85 ετών μεταφέρθηκε σε νέα τοποθεσία «περπατώντας» [ΒΙΝΤΕΟ]

Διεθνή Σαγκάη: Σχολείο 85 ετών μεταφέρθηκε σε νέα τοποθεσία «περπατώντας» [ΒΙΝΤΕΟ]

30.10.2020
Τουρκία: Τέσσερις νεκροί και 120 τραυματίες από τον σεισμό - Δεκάδες κτίρια κατέρρευσαν στη Σμύρνη

Διεθνή Τουρκία: Τέσσερις νεκροί και 120 τραυματίες από τον σεισμό - Δεκάδες κτίρια κατέρρευσαν στη Σμύρνη

30.10.2020
Σεισμός: Η τρομερή στιγμή που μια επταώροφη πολυκατοικία σωριάζεται στη Σμύρνη [video)

Διεθνή Σεισμός: Η τρομερή στιγμή που μια επταώροφη πολυκατοικία σωριάζεται στη Σμύρνη [video)

30.10.2020
Μήνυμα Ερντογάν αμέσως μετά τον σεισμό - Φόβοι για εγκλωβισμένους

Διεθνή Μήνυμα Ερντογάν αμέσως μετά τον σεισμό - Φόβοι για εγκλωβισμένους

30.10.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια