Εξαφάνιση Έλληνα ναυαγοσώστη: Βρέθηκε βίντεο από κάμερα ασφαλείας και η εικόνα περιπλέκει την υπόθεση
Διεθνή

Εξαφάνιση Έλληνα ναυαγοσώστη: Βρέθηκε βίντεο από κάμερα ασφαλείας και η εικόνα περιπλέκει την υπόθεση

Η εξαφάνιση του 34χρονου Γιάννη Οικονομόπουλου παραμένει μυστήριο για πολλούς λόγους και σε αυτούς έρχεται να προστεθεί ένα βίντεο

Η εξαφάνιση του 34χρονου Γιάννη Οικονομόπουλου παραμένει μυστήριο για πολλούς λόγους και σε αυτούς έρχεται να προστεθεί ένα βίντεο - το πρώτο - από κάμερα ασφαλείας, τραβηγμένο την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του. 

 

Στις 18 Φεβρουαρίου, ο Έλληνας ναυαγοσώστης χάθηκε ανεξήγητα από το σπίτι του. Το κινητό του έμεινε για στην φόρτιση και το πρωινό του άθικτο ήταν στον φούρνο. Όταν η σύντροφός του γύρισε στο σπίτι από την δουλειά, βρήκε την πόρτα ανοικτή - όπως κατέθεσε στην αστυνομία. 

 

Τώρα, το μοναδικό βίντεο - ντοκουμέντο από την ημέρα της εξαφάνισής του γεννά περισσότερα ερωτήματα, καθώς ένας άνδρας που φορά ακριβώς τα ρούχα του Γιάννη φαίνεται να περπατά με ένα μόνο παπούτσι στο πεζοδρόμιο της Ίστερν Άβενιου, στο Λονδίνο, λίγα μέτρα από την κατοικία του στην οποία δεν επέστρεψε ποτέ.

 

Η ώρα είναι 14:11μ.μ. Ο Γιάννης εμφανίζεται να περπατά φορώντας μόνο το ένα αθλητικό του παπούτσι ενώ στο αριστερό του πόδι έχει μόνο μια λευκή κάλτσα. Το άλλο υπόδημα δεν βρέθηκε ποτέ, παρά την έρευνα στο διαμέρισμα και στην ευρύτερη περιοχή. Δεν είναι μία φυσιολογική εικόνα και κανείς μέχρι στιγμής δεν ξέρει τι έχει συμβεί. 

 

Η σύντροφός του αλλά και η αστυνομία θεωρούν πως πρόκειται για τον αγνοούμενο και όχι για κάποιον που φορά πανομοιότυπα ρούχα. Το μπουφάν είναι ακριβώς αυτό που έλειπε από το διαμέρισμά του. Η φιγούρα κινείται δυτικά, σε κοντινή απόσταση είναι το νοσοκομείο Κινγκ Τζορτζ.

 

Σε ζωντανή σύνδεση με την οικογένειά του στην Πάτρα, η θεία του αγνοούμενου Μαριάννα Λαζανά και ο φίλος του Γιώργος Ραφτόπουλος, είδαν το βίντεο ξανά και ξανά. Η θεία του φάνηκε σίγουρη πως πρόκειται για τον ίδιο, αλλά ο φίλος του κράτησε τις επιφυλάξεις του, καθώς η εικόνα δεν ήταν τόσο καθαρή.

 

«Είμαι σίγουρη ότι είναι ο Γιάννης», λέει η σύντροφός του Μαλίνα Μπιστριτσεάνου.« Το ίδιο σίγουρη είναι και η Βρετανική Αστυνομία. Γνώριζα πολύ καλά όλα του τα ρούχα και παπούτσια και γι' αυτό το λόγο ήταν πολύ εύκολο για μένα να περιγράψω στην Αστυνομία τι φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ιδιαίτερο μπουφάν που φοράει με το νούμερο 13 στο ένα μανίκι. Μπορώ να αναγνωρίσω, επίσης, τον τρόπο που περπατάει. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι περπατάει φορώντας μόνο το ένα παπούτσι. Η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνά της». 

 

Το χρονικό

 

Τον τελευταίο χρόνο, ο 34χρονος Γιάννης Οικονομόπουλος από την Πάτρα συζούσε με τη σύντροφό του στη συνοικία Ίλφορντ. Στις 18 Φεβρουαρίου, η Μαλίνα Μπιστριτσεάνου, γύρισε στο σπίτι όπως και κάθε μέρα, βρίσκοντας την πόρτα ορθάνοιχτη. Μέσα στο σπίτι ήταν όλα τα προσωπικά αντικείμενα του νέου άνδρα - ταυτότητα, διαβατήριο και χρήματα, ενώ το κινητό του τηλέφωνο φόρτιζε στην πρίζα - σύμφωνα πάντα με τα όσα κατέθεσε στην βρετανική αστυνομία. Το πρωινό του ήταν άθικτο στον φούρνο.

 

Δεν είναι όμως μόνο η αλλόκοτη εικόνα ενός ανθρώπου που περπατά με ένα παπούτσι που προκαλεί αίσθηση. Άλλο ένα παράδοξο είναι πως, ενώ στο βίντεο που ήρθε τώρα στη δημοσιότητα, ένας άνδρας με τα ρούχα του Γιάννη φαίνεται να περπατά στο πεζοδρόμιο της γειτονιάς, καμία κάμερα δεν κατέγραψε τον αγνοούμενο να βγαίνει από το σπίτι. «Η κάμερα [...] δεν τον κατέγραψε ποτέ να φεύγει [...] Ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να βγήκε απ' το σπίτι χωρίς να τον κατέγραψαν οι κάμερες, είναι να πήδηξε από τις σκάλες μας, στο σπίτι του γείτονα», προσθέτει.

 

Τι ερευνούν οι αστυνομικοί

 

Οι αστυνομικοί που έλεγξαν το σπίτι, έψαξαν το ιστορικό κλήσεων και μηνυμάτων στο κινητό του τηλέφωνο, και πήραν μαζί τους την οδοντόβουρτσά του για να λάβουν γενετικό υλικό. Ερεύνησαν όλα τα νοσοκομεία. Όταν εξαφανίστηκε φορούσε μαύρη φόρμα μάρκας Adidas, λευκά αθλητικά παπούτσια, μαύρο μπουφάν με πορτοκαλί κύκλο στον ώμο και πιθανόν θαλασσί καπέλο με το σήμα «ΝΥ». Έχει ύψος 1.80 και είναι εύσωμος.

 

«Είναι πάρα πολύ δύσκολα. Κάθε λεπτό που περνάει σκέφτομαι που μπορεί να είναι και τι να κάνει, γιατί δεν έχει επιστρέψει ακόμα. Δε συνέβη κάτι ασυνήθιστο εκείνη την ημέρα. Του ετοίμασα πρωινό, ετοιμάστηκα για τη δουλειά, ντύθηκα, εκείνος ήταν ακόμα στο κρεβάτι, τον φίλησα και έφυγα», λέει η Μπιστριτσεάνου. «Όταν επέστρεψα, η πόρτα ήταν ανοιχτή. Κατευθείαν μπήκα μέσα, είδα πως δεν ήταν εκεί και άρχισα να τον ψάχνω παντού. Άρχισα να πανικοβάλλομαι και ειδοποίησα την αστυνομία».

 

 

 

Διαφορετικά σενάρια από συγγενείς

 

Στην Πάτρα, τόπο καταγωγής του, οι φίλοι και οι συγγενείς ζητούν απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα. Η μητέρα του, μίλησε στην κάμερα για τους μήνες χωρίς τον Γιάννη: «Ζούμε έναν εφιάλτη, είμαστε όλοι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Δεν έχω καμία ενημέρωση από τη σύντροφό του, δεν μου απαντούσε καν στα μηνύματα. Ένας φίλος του γιου μου που μίλησε μαζί της, μου είπε ότι το προηγούμενο βράδυ είχε προηγηθεί καβγάς μεταξύ τους και ότι αυτή του ζητούσε να χωρίσουν. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να συνέβη μετά».

 

Η σύντροφος του Οικονομόπουλου υποστήριξε πως, ψάχνοντας το κινητό του, βρήκε μία κλήση προς τη θεία του, αλλά η συγγενής του 34χρονου, Μαριάννα Λαζανά, επιμένει πως δεν δέχτηκε καμία κλήση εκείνη την ημέρα.

 

Η μητέρα του 34χρονου καταλογίζει στην Μπιστριτσεάνου έλλειψη επικοινωνίας : «Έχω μιλήσει κάποιες φορές μαζί της, αλλά έδειχνε μια δυσαρέσκεια, σαν να μην ήθελε να συνεργαστεί. Υποψιάζομαι τα πάντα. Δεν μπορεί να εξαφανίστηκε έτσι. Πριν λίγες μέρες μπήκαν στο σπίτι οι Βρετανοί αστυνομικοί με σκυλιά, αλλά δε μου λένε τι βρήκαν. Δε μου απέκλεισαν το γεγονός να μην είναι το παιδί μου στη ζωή. Έχουν πάρει και το DNA του στην περίπτωση που βρεθεί για να τον ταυτοποιήσουν.»

 

Από την πλευρά της, η σύντροφος του αγνοούμενου απορρίπτει τα λεγόμενα της μητέρας του 34χρονου. «Δεν υπήρξε κάποια λογομαχία μεταξύ μας, αλλά τελευταία δεν ήταν ο εαυτός του. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξαναμιλάω γι' αυτό. Μου έρχονται στο μυαλό όλες αυτές οι αναμνήσεις. Θα ήθελα να κάνω έκκληση σε όλους όσους βρίσκονται στο Λονδίνο, να έχουν το νου τους και αν δουν τον Γιάννη ή κάποιον που του μοιάζει, να ενημερώσουν αμέσως την αστυνομία. Θέλω απλώς να γυρίσει πίσω.»

 

Οι έρευνες συνεχίζονται.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

Διεθνή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

DW: «Εισβολή» τουριστών στα σχετικά αλώβητα Κανάρια

Διεθνή DW: «Εισβολή» τουριστών στα σχετικά αλώβητα Κανάρια

31.10.2020
Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε εθνικό lockdown στην Αγγλία για ένα μήνα

Διεθνή Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε εθνικό lockdown στην Αγγλία για ένα μήνα

31.10.2020
Λυών: Από τα Χανιά ο ιερέας που δέχθηκε επίθεση σε ελληνική εκκλησία - Καταδίκη από ΥΠΕΞ

Διεθνή Λυών: Από τα Χανιά ο ιερέας που δέχθηκε επίθεση σε ελληνική εκκλησία - Καταδίκη από ΥΠΕΞ

31.10.2020
Διαχωρίστηκαν σιαμαία δίδυμα κορίτσια ενωμένα στο κεφάλι - Επέμβαση 24 ωρών

Διεθνή Διαχωρίστηκαν σιαμαία δίδυμα κορίτσια ενωμένα στο κεφάλι - Επέμβαση 24 ωρών

31.10.2020
Απάτη με το «λυχνάρι του Αλαντίν» - Γιατρός στην Ινδία το πίστεψε και το αγόρασε

Διεθνή Απάτη με το «λυχνάρι του Αλαντίν» - Γιατρός στην Ινδία το πίστεψε και το αγόρασε

31.10.2020
Γαλλία: Επίθεση σε ελληνική εκκλησία στη Λυών - Τραυματίστηκε ο ιερέας

Διεθνή Γαλλία: Επίθεση σε ελληνική εκκλησία στη Λυών - Τραυματίστηκε ο ιερέας

31.10.2020
Επίθεση στη Νίκαια: Συνελήφθη και τρίτο άτομο - Είχε σχέσεις με τον δεύτερο ύποπτο

Διεθνή Επίθεση στη Νίκαια: Συνελήφθη και τρίτο άτομο - Είχε σχέσεις με τον δεύτερο ύποπτο

31.10.2020
Τουρκία- Σεισμός: Μια μητέρα και τρία από τα παιδιά της ανασύρθηκαν ζωντανοί - Στους 26 οι νεκροί

Διεθνή Τουρκία- Σεισμός: Μια μητέρα και τρία από τα παιδιά της ανασύρθηκαν ζωντανοί - Στους 26 οι νεκροί

31.10.2020
Η Bugatti παρουσίασε ένα πολύ ελαφρύ supercar που «πιάνει» και τα 300 μίλια την ώρα

Διεθνή Η Bugatti παρουσίασε ένα πολύ ελαφρύ supercar που «πιάνει» και τα 300 μίλια την ώρα

31.10.2020
Κορωνοϊός στη Βρετανία: Έτοιμος για lockdown ο Μπόρις Τζόνσον - Τα έγγραφα που τρομάζουν για όσα έρχονται

Διεθνή Κορωνοϊός στη Βρετανία: Έτοιμος για lockdown ο Μπόρις Τζόνσον - Τα έγγραφα που τρομάζουν για όσα έρχονται

31.10.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια