Συνελήφθη επειδή οδήγησε 160.000 χλμ μόνο με τα πόδια
Διεθνή

Συνελήφθη επειδή οδήγησε 160.000 χλμ μόνο με τα πόδια

Είχε χάσει τα χέρια του από μικρός σε ατύχημα

Ένας Κινέζος που είχε χάσει τα άνω του άκρα σε μικρή ηλικία από ατύχημα με ηλεκτροπληξία κατάφερε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του μόνο με τα πόδια για 160.000 χιλιόμετρα.

 

Το αυτοκίνητο ήταν αυτόματο, οπότε δεν χρειαζόταν να αλλάζει ταχύτητες και χρησιμοποιούσε το ένα του πόδι στο γκάζι (και το φρένο) και με το άλλο κατεύθυνε το τιμόνι.

 

 

Όπως αναφέρουν κινεζικές εφημερίδες όταν εντοπίστηκε και συνελήφθη είχε διανύσει ήδη 160.000 χιλιόμετρα, στο οδικό δίκτυο της Κίνας που θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο.

 

Η ποινή που προβλεπόταν ήταν 15 ημέρες κράτηση και πρόστιμο 2.000 γιουάν (235 ευρώ), όμως ο οδηγός έτυχε της εύνοιας των αστυνομικών, οι οποίοι δεν τον τιμώρησαν παρά μόνο μ' ένα πρόστιμο 500 γιουάν (59 ευρώ).

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr

2 Σχόλια
Deli 3.7.2014 | 19:45
Respect
Heuristically programmed ALgorithmic computer 3.7.2014 | 23:47
Με όση συμπάθεια και να δείς τον συγκεκριμένο άνθρωπο, όσο σεβασμό και να δείξεις για το πρόβλημα του, όσο Θαυμασμό και να δείξεις στην ικανότητα του, άτομα με τέτοια αναπηρία, ΔΕΝ πρέπει να οδηγούν. Όση ικανότητα και να διαθέτει, δεν έχει τα αντανακλαστικά και την ταχύτητα των χεριών για την αποφυγή ατυχήματος ή μιας δύσκολης κατάσταστης. Σεβασμός λοιπόν, αλλά προέχει η δημόσια ασφάλεια.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια