Aπό την εποχή που ο Απόστολος Γκλέτσος χαρακτηριζόταν «ήρωας της Εθνικής Αντίστασης» και τα SS και η ΓΣΕΕ ήταν «αντιστασιακές οργανώσεις» μέχρι σήμερα, οι μαθητές «κεντούν» με όσα γράφουν και λένε.
Buzz

12 μαθητικά «μαργαριτάρια» που έγραψαν ιστορία

Aπό την εποχή που ο Απόστολος Γκλέτσος χαρακτηριζόταν «ήρωας της Εθνικής Αντίστασης», τα SS και η ΓΣΕΕ ήταν «αντιστασιακές οργανώσεις» και το New Deal ήταν «αυτός που εφηύρε το αυτοκίνητο» μέχρι σήμερα, οι μαθητές «κεντούν» με όσα γράφουν και λένε

Ο Ιούνιος ήταν πάντα μήνας εξετάσεων και διαγωνισμάτων, αν και το ενδιαφέρον μονοπωλούν οι πανελλήνιες εξετάσεις. Ποιος δεν θυμάται το άγχος της προηγούμενης νύχτας, της λευκής κόλλας και της αναμονής των θεμάτων; Πολλές ώρες διαβάσματος, άγχος για τις απαντήσεις και αγωνία για την επιτυχία. «Μπήκαν τα sos», «τα θέματα ήταν βατά και για καλά διαβασμένους», «αν είχες διαβάσει, έγραφες», είναι μερικές μόνο από τις ατάκες που συνοδεύουν διαχρονικά τις εξετάσεις των μαθητών στα γυμνάσια και στα λύκεια όλης της Ελλάδας. Βέβαια, δεν ήταν λίγες οι φορές που τα «μαργαριτάρια» και οι «δηλώσεις μαθητών» έγιναν viral και παρέμειναν ιστορικές, από την εποχή που ο Απόστολος Γκλέτσος χαρακτηριζόταν «ήρωας της Εθνικής Αντίστασης», τα SS και η ΓΣΕΕ ήταν «αντιστασιακές οργανώσεις» και το New Deal ήταν «αυτός που εφηύρε το αυτοκίνητο» μέχρι σήμερα, οι μαθητές «κεντούν» με όσα γράφουν και λένε. Για λόγους χιουμοριστικούς και όχι χλευασμού, ας θυμηθούμε μερικά από τα «μαργαριτάρια» και τις τηλεοπτικές δηλώσεις που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και κυκλοφορούν ευρέως στο Διαδίκτυο:

 

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ

❣ «Ατρόμητος ο Έλλην στρατάρχης κοίταξε κατάματα τον εισβολέα και με τα λίγα περσικά που ήξερε του είπε: "Μολών Λαβέ"», μαθητής σε σχολείο της Αθήνας.

❣ «Ο Ε. Λύτης και ο Σ. Εφέρης είναι και οι δύο Έλληνες ποιητές κατηγορίας νόμπελ», μαθητής σε σχολείο του Αργοστολίου.

❣ «Η κυριότερη αιτία της εξάτμισης του νερού είναι η φωτιά κάτω από το κατσαρολάκι», μαθητής σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

❣ «Η μεγαλύτερη αντιστασιακή οργάνωση ήταν η ΕΣ-ΕΣ», μαθητής σε σχολείο της Αθήνας.

❣ «Και οι Ρώσοι ανέδειξαν μεγάλους ποιητές, όπως ο Πούσκας, ο Λένιν, ο Τρότσκι και ο Ιβάν ο Τρομακτικός. Από την ποίηση αυτή σώζεται σήμερα η Σιβηρία με την Παγωμένη Λίμνη των Κύκλων που ο Τσακ Κόφσκι την έκανε παλέτα», μαθητής σε σχολείο της Κορίνθου.

❣ «Ο κύκλος δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, εκτός αν σταματήσεις τον διαβήτη», μαθητής σε σχολείο της Καρδίτσας.

❣ «Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ», μαθητής σε σχολείο στη Θήβα.

❣ «Ο κύκλος είναι μια στρογγυλή γραμμή, χωρίς συνδέσεις, ενωμένη με τέτοιο τρόπο, που δεν μπορείς να καταλάβεις πού αρχίζει και πού τελειώνει», μαθητής σε σχολείο του Ηρακλείου.

❣ «Ο βασιλιάς του Βυζαντίου Ηρακλής νίκησε τους Πέρσες και τους καταπλάκωσε με τα βέλη που τα είχε βουτήξει με προσοχή στο δηλητήριο», μαθητής σε σχολείο του Μοσχάτου.

❣ «Τρεις κύκλοι, εφαπτόμενοι ο ένας με τον άλλον, δημιουργούν τρίκυκλο», μαθητής σε σχολείο της Τρίπολης.

❣ «Το εκτάριον βρίσκεται ακριβώς μεταξύ πενταρίου και επταρίου», μαθητής σε σχολείο του Κιλκίς.

❣ «Η επετηρίδα είναι αυτό που βγάζουμε στα μαλλιά μας άμα δεν λουζόμαστε συχνά», μαθητής σε σχολείο της Πάτρας.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ VIRAL

❣ Το 1997 μαθητής στα Γιάννενα πρωταγωνίστησε με τις δηλώσεις του στο κανάλι της Ηπείρου TV1, λέγοντας ότι τα θέματα ήταν για εκείνον «πανωλεθρία», αφού αφορούσαν μόνο όσους είχαν διαβάσει παπαγαλία το μάθημα της Ιστορίας. Η ατάκα «έβαλαν όλα τα αντι-sos, τα δύσκολα και τα πολύπλοκα» ακόμη προκαλεί γέλιο, αφού στο YouΤube έχει ξεπεράσει τα 1.500.000 views.

 

 

 

❣ Πέρσι διαδέχθηκε τον «μαθητή-πανωλεθρία» και ανακηρύχθηκε ο πιο Yolo υποψήφιος φοιτητής ένας μαθητής που υποστήριζε ότι τα θέματα ήταν «Εύκολα. Βατά, θα έλεγα. Δεν είχα διαβάσει, θα μπορούσα και καλύτερα, εντάξει, θα δείξει, παίζεται. Θα τα βάλω όλα, αλλά δεν με ενδιαφέρει και πολύ». Το βίντεο έχει πλησιάσει τα 1.000.000 views.

 

 

 

❣ Τέλος, τη δική της ιστορία έχει γράψει η Ελληνίδα μάνα, η γυναίκα που κατά τη διάρκεια των εξετάσεων βρίσκεται έξω από το σχολείο και περιμένει το παιδί της για να μάθει αμέσως αν απάντησε σωστά, αλλά και για να πει στους άλλους τα καλύτερα για εκείνο. Έτσι έγινε και πέρσι, όταν ένας μαθητής εξηγούσε οn camera ότι τα πήγε σχετικά καλά, ενώ η μητέρα του επενέβαινε λέγοντας: «Τα πήγε εξαιρετικά το παιδί, είναι το στυλ του έτσι, να μη λέει ότι είναι άριστος».

 

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

 

Buzz
5 Σχόλια
avatar
το γελαστό νερό 9.6.2017 | 14:25
Θεοί τα παιδιά μας,Θεοί!
mitsi 9.6.2017 | 23:02
Από δικούς μου μαθητές Δημοτικού αυτά που μου έχουν μείνει εδώ και χρόνια είναι τα εξής:
Ο ευρωπαϊκός διαφωτισμός ήταν ένα χωριό στην Ευρώπη που δεν είχε φώτα και του βάλανε.

Μέσα στην σπηλιά έχει κρύο. Το κρύο κρυώνει,κάθεται στα τοιχώματα και δημιουργεί σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Αλλά το καλύτερο όλων είναι το εξής,και ειλικρινά δεν το βγάζω από το μυαλό μου:
Την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε το όχι που είπε ο Ντούτσε στους Γερμανούς. Τα παλικάρια μας πολεμούσαν στα βουνά και τα εμψύχωνε η Σοφία Βέμπο. Αρχηγός του κράτους ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου.
avatar
Αλέκας 10.6.2017 | 11:19
Μαθητές σας ήταν πάντως.
mitsi 12.6.2017 | 11:47
Με γονείς σαν και σένα...
Ονειροπαρμένη 11.6.2017 | 19:47
Αυτή η μάνα στο τέλος....ό,τι χειρότερο. Ναι κυρία μου, η αξία του γιου σας κρίνεται από το πόσο καλός παπαγάλος είναι, μπράβο μπράβο. Έτσι θα πάμε μπροστά σαν χώρα, γεμίζοντας τις ιατρικές και τις νομικές με όλο και περισσότερους νέους που δεν ξέρουν πού παν τα τέσσερα. Για άλλες σχολές δεν μιλάω, στην Ελλάδα μόνο η νομική και η ιατρική υπάρχουν φυσικά φυσικά.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

PRINT ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ