Οι κριτικοί μπορεί να τη σφάζουν, αλλά τα βιβλία, όπως όλα τα προϊόντα εκεί έξω, δεν είναι προορισμένα μόνο να εξυψώνουν το πνεύμα. Τις περισσότερες φορές είναι για να μας καθησυχάζουν και να μας διασκεδάζουν
Feedback

Η Λένα Μαντά, ο Morrissey και η αρρώστια του κρέατος

Oι αντιδράσεις που δημιούργησαν τα άρθρα και τα posts μας την περασμένη εβδομάδα.

Για τη συνέντευξη των Ελλήνων ακτιβιστών της οργάνωσης για την «Αρρώστια του Κρέατος» στον M. Hulot: «Όλα αυτά προϋποθέτουν τη δραματική μείωση του πληθυσμού των οικόσιτων ζώων σε επίπεδα 90% και κάτω, διότι μόνο έτσι θα απελευθερωθούν οι εκτάσεις που προορίζονται για άλλες χρήσεις (bonus: μείωση ποσοτήτων του μεθανίου). Ποια είναι η μοίρα των μη χρήσιμων για τον άνθρωπο ζώων όμως; Τα γαϊδούρια, από τότε που έγιναν "άχρηστα" για τον άνθρωπο, κινδυνεύουν με εξάλειψη. Ποια νομίζεις ότι θα είναι η μοίρα της κότας ή της αγελάδας εάν πάψει να μας είναι χρήσιμη; Αυτό στο οποίο διαφωνώ με τους πασιφιστές φυσιολάτρες είναι ο τρόπος που λειτουργεί το οικοσύστημα: αλληλεπιδρώντας. Αυτήν τη στιγμή είμαστε οι ρυθμιστές του οικοσυστήματος (με τα γνωστά αποτελέσματα) και όντως πρέπει να ρυθμίσουμε την αλληλεπίδρασή μας, όχι σε πασιφιστικό επίπεδο αλλά σε ρεαλιστικά χρηστικό. Επίσης, δεν υπάρχουν μελέτες σε διάστημα 5-10 γενεών χορτοφάγων ή vegan για να δούμε όχι εάν υπάρχουν άμεσες συνέπειες στην υγεία αλλά κληρονομικές, που θα εκδηλωθούν σε βάθος χρόνου, τι είδους εκφυλισμοί θα υπάρξουν, ποιες ασθένειες θα αυξηθούν, ποιες θα μειωθούν κ.λπ. Π.χ. τώρα αρχίζουν να διαπιστώνουν κληρονομικότητα σε ακραίους κρεατοφάγους. Άραγε τι θα βρουν σε ακραίους χορτοφάγους; Η παρά φύσην αλλαγή της διατροφής (προς οποιοδήποτε άκρο) έχει συνέπειες. Είμαστε παμφάγα όντα και εάν έχεις προσέξει, όποτε έχουμε προσπαθήσει να διορθώσουμε τη φύση, τα κάναμε μούτι, δεν έχουμε καλές στατιστικές επιτυχίας. Πρέπει να ρίξουμε τα επίπεδα κρέατος στη διατροφή μας, αλλά όχι να το εξαλείψουμε». (Σχόλιο του Harlan)

 

☛ Για τη συνέντευξη της συγγραφέως Λένας Μαντά στον Αλέξανδρο Διακοσάββα: «Έχω διαβάσει δυο-τρία βιβλία της που έπεσαν στα χέρια μου σε διακοπές. Προτιμώ τη Μαντά από το 85% των Ελλήνων συγγραφέων που γράφουν μια λυρική παπάτζα που ζέχνει ναρκισσισμό και δηθενιά. Τουλάχιστον, στο είδος αυτό που έχει επιλέξει υπηρετεί το κοινό και όχι τη ματαιοδοξία της. Ωστόσο δεν θεωρώ ότι κάποιος που διαβάζει Μαντά διαβάζει λογοτεχνία. Είναι το αντίστοιχο ενός καλού ριάλιτι ή μιας καλής καθημερινής σειράς. Υπάρχουν κι αυτά, αλλά υπάρχει σαφώς ταβάνι στο πόσα έχεις να πάρεις πνευματικά». (Σχόλιο του/της Neverlander). «Ομολογώ ότι ενώ δεν έχω διαβάσει κάποιο βιβλίο της, τη σέβομαι ως άνθρωπο ή τουλάχιστον την περσόνα που βγάζει στις συνεντεύξεις. Σου λέει "εγώ προφανώς δεν είμαι για Νόμπελ αλλά έχω δημιουργήσει τρομερό ρεύμα και με διαβάζουν τόσοι αναγνώστες τόσα χρόνια". Οι κριτικοί μπορεί να τη σφάζουν, αλλά τα βιβλία, όπως όλα τα προϊόντα εκεί έξω, δεν είναι προορισμένα μόνο να εξυψώνουν το πνεύμα. Τις περισσότερες φορές είναι για να μας καθησυχάζουν και να μας διασκεδάζουν». (Σχόλιο του/της MagosTouOzz)

 

☛ Για το «Μήπως είναι κατά βάθος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο Morrissey;» του Δημήτρη Πολιτάκη: «Επιτρέψτε μου και μια άλλη οπτική πάνω στην αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του. Είναι συχνό το φαινόμενο ένας ομοφυλόφιλος που για χ ψ λόγους δεν τα βρήκε ποτέ με τον εαυτό του και τη σεξουαλικότητά του να έχει "μαζοχιστικές" απόψεις περί καθωσπρεπισμού, συντηρητισμού, αντίδρασης στο αναμενόμενο κ.λπ. Ο γκέι που κρύβεται απ' την κοινωνία θα βρει τον δρόμο του. Ο γκέι που κρύβεται απ' τον εαυτό του και ντρέπεται (και κατά βάθος θα 'θελε να μην είναι) ξεσπά σπασμωδικά τόσο στον εαυτό του όσο και στους άλλους, στην κοινωνία κ.λπ.». (Σχόλιο του tktk)

 

☛ Για το «Κι αν σας πιάσουν χωρίς εισιτήριο, τι κάνετε;» της Χριστίνας Γαλανοπούλου: «Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια τα έχουν ανακοινώσει από πέρσι, μην πω και πρόπερσι. Γιατί έπρεπε να είναι τόσο ανοργάνωτοι; Δεν μπορούσαν, για παράδειγμα, να εκδώσουν μηδενικού υπολοίπου μηνιαίες κάρτες πολύ πιο πριν και όταν φτάσει η στιγμή να γίνει η προσθήκη των χρημάτων με ένα απλό κλικ; Πρέπει να γίνονται όλα τελευταία στιγμή; Και εφόσον δεν υπάρχουν αρκετά αυτόματα μηχανήματα, γιατί δεν παίρνετε κι άλλα ή, τουλάχιστον, εφόσον έχετε καθυστερήσει έναν χρόνο (από Μάρτιο πήγαμε Νοέμβρη), γιατί δεν δίνατε άλλον ένα μήνα παράταση; Αυτά τα πράγματα, με αυτήν τη γραφειοκρατία και αυτή την ανοργανωσιά, μόνο Ευρώπη δεν θυμίζουν». (Σχόλιο του/της Lumidy)


«Είναι χαρακτηριστικό των Ελλήνων να τα αφήνουν όλα την τελευταία στιγμή (πιστεύοντας πάντα στην παράταση) και να χτυπιούνται στις ουρές. Και μετά φταίει το κράτος που μας κάνει ταλιμπάν. Λυπάμαι που το λέω, αλλά η έκδοση ηλεκτρονικών καρτών είχε ανακοινωθεί από τον Αύγουστο. Σε διάφορες στάσεις του μετρό υπήρχαν κολλημένες ανακοινώσεις στα ταμεία που έλεγαν ότι "από τώρα (δηλαδή τον Αύγουστο) μπορεί το κοινό να προμηθεύεται τις ηλεκτρονικές κάρτες". Τη δική μου την έβγαλα τον Σεπτέμβριο και περίμενα 5 λεπτά στο ταμείο». (Σχόλιο της Housewife)

 

Feedback

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αργός θάνατος του θεάτρου, το νέο άλμπουμ της «Λευκής Συμφωνίας» και ο Παναγιώτης Σδούκος

Feedback Ο αργός θάνατος του θεάτρου, το νέο άλμπουμ της «Λευκής Συμφωνίας» και ο Παναγιώτης Σδούκος

9.5.2020
Η Μάγδα Φύσσα και μια αμήχανη συνάντηση με έναν Σύριο πρόσφυγα σε ένα βερολινέζικο καφέ

Feedback Η Μάγδα Φύσσα και μια αμήχανη συνάντηση με έναν Σύριο πρόσφυγα σε ένα βερολινέζικο καφέ

12.3.2020
Η ποίηση ως πάθος δημοκρατικό και οι κρίσεις πανικού

Feedback Η ποίηση ως πάθος δημοκρατικό και οι κρίσεις πανικού

7.3.2020
Η Μαρία Κίτσου, η βία των ενήλικων παιδιών και το Instagram

Feedback Η Μαρία Κίτσου, η βία των ενήλικων παιδιών και το Instagram

29.2.2020
Οι μισθοί-χαρτζιλίκι, ο Γιάννης Οικονομίδης και ένα αλίμονο στους γέρους

Feedback Οι μισθοί-χαρτζιλίκι, ο Γιάννης Οικονομίδης και ένα αλίμονο στους γέρους

22.2.2020
Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ, η αρθρογραφία απέναντι στην οχλοκρατία των social media και ο σεξισμός από κούνια

Feedback Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ, η αρθρογραφία απέναντι στην οχλοκρατία των social media και ο σεξισμός από κούνια

8.2.2020
Τα ρεκόρ του λιμανιού του Πειραιά, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και οι δρόμοι της Αθήνας που παράγουν μικροψυχία

Feedback Τα ρεκόρ του λιμανιού του Πειραιά, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και οι δρόμοι της Αθήνας που παράγουν μικροψυχία

1.2.2020
O Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας, η επιδημία της γκέι μοναξιάς και οι φασίστες που είναι σαν εσένα κι εμένα

Feedback O Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας, η επιδημία της γκέι μοναξιάς και οι φασίστες που είναι σαν εσένα κι εμένα

25.1.2020
 Ένας πούστ*ς με πατάτες, η Αθήνα ως επιτηρούμενη πόλη και το δικαίωμα στην άμβλωση

Feedback Ένας πούστ*ς με πατάτες, η Αθήνα ως επιτηρούμενη πόλη και το δικαίωμα στην άμβλωση

18.1.2020
Τι λένε οι αναγνώστες: To Κολοκοτρωνέικο και η Ελλάδα του λευκού, στρέιτ, αρτιμελούς αρσενικού

Feedback Τι λένε οι αναγνώστες: To Κολοκοτρωνέικο και η Ελλάδα του λευκού, στρέιτ, αρτιμελούς αρσενικού

7.12.2019
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

PRINT ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ