Οι Mary Flower's Superhead «βαφτίστηκαν» από μια λαϊκή τραγουδίστρια θρύλο της Θεσσαλονίκης
Μουσική

Οι Mary Flower's Superhead «βαφτίστηκαν» από μια λαϊκή τραγουδίστρια θρύλο της Θεσσαλονίκης

Ένα από τα πιο γνωστά αγγλόφωνα κιθαριστικά συγκροτήματα της πόλης, μετά από 15 χρόνια πορείας, βρίσκεται σε στάδιο «επανεκκίνησης» με νέο άλμπουμ που μόλις κυκλοφόρησε

Οι Mary Flower's Superhead είναι από τα πιο γνωστά αγγλόφωνα κιθαριστικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης. Ο Ηλίας, ο Θάνος και ο Νίκος, τα μέλη του γκρουπ, είναι φίλοι εδώ και είκοσι χρόνια και παίζουν μαζί μουσική τα δεκαπέντε από αυτά.

 

Επίσημα είναι γκρουπ από το 2003. Το όνομά τους το έχουν πάρει από τη λαϊκή τραγουδίστρια θρύλο της πόλης, τη Μαριάνθη Κεφάλα – ένας ηχολήπτης τους το πρότεινε μια βραδιά στο στούντιο και ήταν το πιο περίεργο πράγμα που είχαν ακούσει ποτέ. Όταν τους εξήγησε τι σημαίνει, έγινε το προσωπικό τους αστείο. Θεωρούν τη Μαριάνθη νονά τους, κατά κάποιον τρόπο.


Οι Mary's Flower Superhead έχουν κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ. Το πιο πρόσφατο, το «Wealth», κυκλοφόρησε από την Inner Ear πριν από έναν μήνα.

 

Είχαν έξι χρόνια να βγάλουν δίσκο, αλλά όλο αυτό το διάστημα ήταν δραστήριοι μέσα από το πενάκι του Σταύρου Κιουτσούκη, του δημιουργού του κόμικ MSF Across the Universe που έχει πρωταγωνιστές τους Mary's Flower Superhead. Χαρακτηρίζουν το «Wealth» σημείο επανεκκίνησής τους.

 

Το δύσκολο είναι να μην είσαι απλώς ένα πυροτέχνημα αλλά να έχεις διάρκεια. Δεν έχει σημασία πού βρίσκεσαι. Αυτό που θεωρούμε επιτυχία είναι να συνεχίζουμε να παίζουμε τη μουσική που θέλουμε, όποτε θέλουμε εμείς.


Στον νέο αυτό δίσκο ακούγονται αλλαγμένοι, με πιο ατμοσφαιρικό και ώριμο ήχο, που θυμίζει τα '90s. Κάνουν μια επιστροφή στη μουσική που άκουγαν μικρότεροι.

 

«Αρκετά στιχουργικά μέρη των τραγουδιών περιγράφουν βιώματα και των τριών μας το διάστημα που πέρασε» λέει ο Ηλίας που παίζει κιθάρα και κάνει τα φωνητικά. «Άργησε να βγει επειδή τίποτε απ' ό,τι γράφαμε δεν μας ικανοποιούσε. Μία το 'να, μία τ' άλλο, πέρασε ο καιρός».

 

 

Mary's Flower Superhead - Wealth


Παρά το γεγονός ότι στην Αθήνα γίνονται περισσότερα μουσικά πράγματα απ' ό,τι στη Θεσσαλονίκη, δεν θεωρεί ότι είναι απαραίτητα αρνητικό να έχεις ένα συγκρότημα εκεί.

 

«Τώρα μπορείς να κάνεις ευκολότερα επιτυχία σε σχέση με παλιότερα λόγω της εύκολης και γρήγορης προβολής μέσω Διαδικτύου. Το δύσκολο είναι να μην είσαι απλώς ένα πυροτέχνημα αλλά να έχεις διάρκεια. Δεν έχει σημασία πού βρίσκεσαι. Αυτό που θεωρούμε επιτυχία είναι να συνεχίζουμε να παίζουμε τη μουσική που θέλουμε, όποτε θέλουμε εμείς» αναφέρει.

 

Αγαπάει τη Θεσσαλονίκη για τον ρυθμό της, την παραλία της και την αγνότητά της. «Η Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει αρκετά» λέει.

 

«Όλες οι πόλεις αλλάζουν με τα χρόνια. Για καλύτερα ή χειρότερα, δεν μπορώ να σου πω. Όσο μεγαλώνεις, τα παλιότερα χρόνια τα βλέπεις καλύτερα, πιο ρομαντικά, και τα νοσταλγείς. Το ίδιο και την πόλη. Κατά τ' άλλα, περιμένουμε ακόμα το μετρό. Κάποια πράγματα λειτουργούν σε περιορισμένο βαθμό, ειδικά ο ΟΑΣΘ. Και το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ήταν εκτός τόπου και χρόνου».


«Ποια είναι η άποψή σου για όσα έγιναν πρόσφατα με τον ΠΑΟΚ;». «Προσωπικά, λόγω οικογενειακής παράδοσης υποστηρίζω τον Ηρακλή που παίζει στη Γ' Εθνική, ο Θάνος τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που δεν ξέρω σε ποια κατηγορία παίζει, και ο Νίκος δεν ξέρω καν τι ομάδα είναι. Όπως καταλαβαίνεις, δεν ασχολούμαστε με τον ΠΑΟΚ».

 

Φωτο: Γιάννης Ιωακειμίδης

 

Το «Wealth» των Mary's Flower Superhead κυκλοφορεί από την Inner Ear. 

 

Μουσική
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

PRINT ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ