Νιόκι γλυκοπατάτας με κρέμα Αρσενικού αρωματισμένη με φασκόμηλο

Από τους σεφ Μιχάλη Μερζένη και Νίκο Κωστιδάκη

|
Δυσκολία 2
Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. γλυκοπατάτες κίτρινες
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Με μαχαίρι τρυπάμε τις γλυκοπατάτες σε διάφορα σημεία, τις τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Με κουτάλι χωρίζουμε τη σάρκα από τη φλούδα τους και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.
  3. Σουρώνουμε (αν χρειάζεται), προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  4. Σε πάγκο εργασίας ρίχνουμε αλεύρι, πλάθουμε το μείγμα σε μπαστουνάκια και κόβουμε τα νιόκι σε μέγεθος 2 εκατοστών.
  5. Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό αλατισμένο, σε δυνατή φωτιά, βράζουμε τα νιόκι.
  6. Όταν ανέβουν στην επιφάνεια, τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα.

ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ

  • 1 κούπα τυρί Αρσενικό Νάξου τριμμένο
  • 1 κούπα γραβιέρα Νάξου τριμμένο
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 4-5 φύλλα φασκόμηλο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. κορν φλάουερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το φασκόμηλο για 10 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το κορν φλάουερ που έχουμε διαλύσει σε 2 κ.σ. νερό.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μια βράση και σουρώνουμε.
  4. Σερβίρουμε τα νιόκι σε βαθύ πιάτο, προσθέτουμε την κρέμα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φασκόμηλο

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια