Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO

Πατατοσαλάτα μέσα σε φοκάτσια

Από τον σεφ, Γιάνη Μπαξεβάνη

|
Δυσκολία 1
Μερίδες 6

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΚΑΤΣΙΑ

  • 1/2κ. αλεύρι σκληρό
  • 100 γρ. νερό
  • 20 γρ. μαγιά νωπή
  • 100 γρ. πουρέ πατάτας
  • 120 γρ. γάλα φρέσκο χλιαρό
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • θαλασσινό αλάτι
  • δεντρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και δουλεύουμε 4 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και 4 λεπτά σε δυνατή.
  2. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει και ζυμώνουμε άλλες δύο φορές.
  3. Κόβουμε το ζυμάρι και σχηματίζουμε μπάλες των 120 γρ. και αφήνουμε να φουσκώσουν.
  4. Ραντίζουμε με νερό την επιφάνειά τους, θαλασσινό αλάτι και δεντρολίβανο.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

  • 1 κ. πατάτες
  • 200 γρ. κρεμμύδι ξερό σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 300 γρ. τυρί Μετσοβόνε κομμένο σε κύβους
  • Ελαιόλαδο, όσο χρειαστεί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα με νερό βράζουμε τις πατάτες με τη φλοίδα τους μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σουρώνουμε, τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις αναμειγνύουμε σε μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ανοίγουμε με μαχαίρι το επάνω μέρος από τη φοκάτσια, αφαιρούμε με προσοχή την ψίχα και γεμίζουμε με την πατατοσαλάτα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια