Κοιλιά τόνου με βλίτα

Από τον Νίκο Γκούμπλια, σεφ του εστιατορίου Mario στη Νάουσα της Πάρου

|
Εκτέλεση 5'
Ψήσιμο 5'
Δυσκολία 2

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κοιλιά φρέσκου τόνου
  • 100 γρ. βλίτα βρασμένα
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ντρέσινγκ λεμονιού
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σοτάρουμε τον τόνο με λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε και κόβουμε τον τόνο σε λεπτές φέτες (σαν ταλιάτα) που τοποθετούμε πάνω στα βλίτα.
  3. Γαρνίρουμε με ντρέσινγκ λεμονιού και κρεμμυδοσαλάτα και αλατοπιπερώνουμε.

Τip: Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.

 

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ