Ραφιόλια Παριανά

Από την Φλώρα Πουλίου.

|
Εκτέλεση 30'
Ψήσιμο 10'
Δυσκολία 1
Μερίδες 20 κομμ.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. μυζήθρα φρέσκια
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Λίγη κανέλα

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

  • 1/5 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπολ ζυμώνουμε απαλά τη μυζήθρα με την ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα.
  2. Σε λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε με λίγο ζεστό νερό μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να πλάθεται.
  3. Ανοίγουμε με τη ματσόβεργα λεπτό φύλλο και τοποθετούμε στη σειρά, αφήνοντας απόσταση λίγων εκατοστών, από μία κουταλιά της σούπας ζυμωμένη μυζήθρα.
  4. Διπλώνουμε με το υπόλοιπο φύλλο τη γέμιση, κόβουμε με τον τροχό μισοφέγγαρα και τα σφραγίζουμε καλά.
  5. Σε τηγάνι με ηλιέλαιο και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τα μισοφέγγαρα και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  6. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με ζάχαρη και κανέλα ή μέλι.

 
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ