Κουνέλι ρεθυμνιώτικο με Μαρουβά

Από τον σεφ Γιάννη Προκοπάκη.

|
Εκτέλεση 90'
Ψήσιμο 90'
Δυσκολία 2
Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • ½ κ. Μαρουβάς
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. πετιμέζι
  • 60 ml γλυκό λιάτικο κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι ή λεμονοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κουνέλι απ' όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε για 3 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με Μαρουβά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε την ντομάτα και αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
  7. Σιγομαγειρεύουμε για 30- 40 λεπτά, ρίχνουμε το γλυκό κρασί και μαγειρεύουμε επιπλέον για 10 λεπτά.
  8. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ηρεμήσει για 10 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.


Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Veneto» στη Κρήτη.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ