Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ψητή κολοκύθα με ρεβίθια και κρέμα ταχίνι

Από τον σεφ Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.

|
Δυσκολία 1
Μερίδες 1

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια
  • ½ κούπα ρεβίθια βρασμένα
  • 2 σφηνάκια ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1 σφηνάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 φέτες πανσέτα
  • 1 κ.γ. κάρι σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε την κολοκύθα με το μπούκοβο, το κάρι, ένα σφηνάκι ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
  2. Ψήνουμε και την πιπεριά στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και την ξεφλουδίζουμε.
  3. Ψήνουμε την πανσέτα στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά.
  4. Για τη σάλτσα: Χτυπάμε στο μπλέντερ το ταχίνι με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, την κρέμα γάλακτος το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με την κολοκύθα και περιχύνουμε με τη σάλτσα ταχίνι.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Τζίτζικας και Μέρμηγκας.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ