Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Μακαρονάδα από τα βάθη της δεκαετίας του '70 με κοκκινιστό ροστ-μπιφ

Από τη σεφ Δέσποινα Χατζηκωσταρά.

|
Εκτέλεση 70'
Ψήσιμο 70'
Δυσκολία 1
Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

  • 750 γρ. μοσχαρίσιο κρέας χτένι κομμένο σε μερίδες
  • 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμέα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • Λίγοι κόκκοι μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 500 γρ. λινγκουίνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας με το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα κι ένα φλιτζάνι νερό χλιαρό.
  3. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι.
  4. Σιγομαγειρεύουμε για 60 λεπτά.
  5. Μισή ώρα πριν από το τέλος αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα.
  6. Βράζουμε τα λινγκουίνι, ακολουθώντας τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  7. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τα ζυμαρικά και από πάνω το κοκκινιστό κρέας.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Ακάκιος στο Παλαιό Φάληρο (Αγ. Τριάδας 1).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ