Πρωτοφούρνι με σταφύλι και πετιμέζι

Από τη Μαρία Τσουνάκη του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας Πάρου.

|
Εκτέλεση 20'
Ψήσιμο 25'
Δυσκολία 2

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 σφηνάκι ούζο ή σούμα
  • Νερό όσο πάρει (χλιαρό)
  • 1 φλ. πετιμέζι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 φλ. ρόγες μαύρο σταφύλι
  • 2 κ.σ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αναμειγνύουμε σε λεκάνη το αλεύρι με τη μαγιά, το ούζο και τη ζάχαρη.
  2. Διαλύουμε το αλάτι σε 1 ποτήρι χλιαρό νερό, το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο αλεύρι και ζυμώνουμε.
  3. Προσθέτουμε νερό τόσο όσο η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια, να είναι απαλή και εύπλαστη.
  4. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λεκάνη λαδωμένη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.
  5. Λαδώνουμε καλά ένα τετράγωνο ταψάκι 25-30 εκ. και απλώνουμε τη ζύμη.
  6. Την πιέζουμε με τα δάχτυλά μας και στις λακκούβες που δημιουργούνται βάζουμε τις ρόγες των σταφυλιών.
  7. Πασπαλίζουμε με σουσάμι, σκεπάζουμε το ταψί και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά για να φουσκώσει.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
  9. Το βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με πετιμέζι.

 

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλατόπιτα

THE LIFO TEAM |  16.7.2019

Κέικ με κολοκύθι

THE LIFO TEAM |  8.4.2019
60' |

Κορμός με ταχίνι

THE LIFO TEAM |  8.4.2019
30' |

Ξεροτήγανα

THE LIFO KITCHEN |  8.4.2019
50' |

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

THE LIFO KITCHEN |  8.4.2019
40' |
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ