Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Τηγάνιση με καφεμάτικο φασόλι Μυκόνου και λουκάνικο

Από τον σεφ Γιάννη Γαβαλά.

|
Εκτέλεση 40'
Ψήσιμο 40'
Δυσκολία 1
Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  • 3 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 2 λουκάνικα
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ψωμί χωριάτικο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα φασόλια για 10 λεπτά, χύνουμε το πρώτο νερό, προσθέτουμε πάλι νερό και συνεχίζουμε να βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
  2. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε ελαφρά.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι και σβήνουμε με το ξίδι.
  4. Προσθέτουμε την τηγάνιση στην κατσαρόλα με τα φασόλια και ανακατεύουμε.
  5. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί φρυγανισμένο.


Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σούμα Κολοκύθι».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ