Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Σούπα φάβας Ηρακλειάς με ξινομυζήθρα και ντοματίνια

Από τον σεφ Γιάννη Γαβαλά.

|
Εκτέλεση 80'
Ψήσιμο 70'
Δυσκολία 1
Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα φάβα
  • 4 κούπες νερό
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κλαράκια θυμάρι
  • 1 κλαράκι ρίγανη
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κούπα λευκό κρασί
  • 1 κούπα ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 κ.σ. ξινομύζηθρα
  • 2 κ.γ ξίδι βαλσάμικο
  • 4 κ.σ. αγουρέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπλένουμε τη φάβα με άφθονο κρύο νερό.
  2. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 3 -4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε την φάβα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Προσθέτουμε το νερό και τον ζωμό και σε τούλι τυλιγμένα τα κλαράκια θυμαριού και ρίγανης.
  5. Σιγομαγειρεύουμε με καπάκι για περίπου μια ώρα.
  6. Αφαιρούμε το τούλι με τα μυριστικά, πολτοποιούμε στο μπλέντερ, συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι.
  7. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο τα ντοματίνια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σβήνουμε με το βαλσάμικο.
  8. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα τη σούπα, γαρνίρουμε με τα ντοματίνια, μια κουταλιά ξινομυζήθρα, ένα κλαράκι θυμάρι και προσθέτουμε λίγο αγουρέλαιο.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σούμα Κολοκύθι».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ