Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Οσπριάδα (παλικάρια) Κρήτης με φρυγανισμένο ψωμί, ξύγαλο και αυγό

Από τον σεφ Γιάννη Γαβαλά.

|
Εκτέλεση 110'
Ψήσιμο 100'
Δυσκολία 1
Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό οσπριάδα (φακές, φασόλια, ρεβίθια)
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 αυγά
  • 4 φέτες ψωμί χωριάτικο
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 4 κ.σ. ξύγαλο
  • ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε την οσπριάδα σε άφθονο νερό για 80 λεπτά, σουρώνουμε και αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτουμε μαϊντανό, άνηθο, φρέσκο κρεμμυδάκι, πιπεριά, χυμό λεμονιού, ξίδι, ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  3. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
  4. Φρυγανίζουμε το ψωμί, τηγανίζουμε τα αυγά.
  5. Σερβίρουμε σε ανοιχτό πιάτο την οσπριάδα επάνω το ξύγαλο, δίπλα το ψωμί και επάνω το αυγό.
  6. Ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.


Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σούμα Κολοκύθι».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

1 Σχόλια
 (1 Ψήφοι)

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ