Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Φακόριζο με γούνα Πάρου

Από τον σεφ Γιάννη Γαβαλά.

|
Εκτέλεση 50'
Ψήσιμο 40'
Δυσκολία 1
Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό φακές
  • 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
  • Θυμάρι
  • Θρούμπι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό κομμένο στη μέση
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 μικροί κολιοί ή σαφρίδια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλούδες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τη φακή σε άφθονο νερό για 10 λεπτά.
  2. Τη σουρώνουμε και τη βράζουμε πάλι, προσθέτοντας δάφνη, θυμάρι, σκόρδο και το μισό κρεμμύδι για 20 λεπτά.
  3. Σουρώνουμε και την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  4. Βράζουμε το ρύζι σε 2 κούπες νερό τη φλούδα του λεμονιού, 1 φύλλο δάφνη και λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
  5. Το προθέτουμε στη φακή μαζί με ελαιόλαδο, ξίδι και τριμμένο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι.
  6. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια, προσθέτουμε ρίγανη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε το φακόρυζο και επάνω βάζουμε τη γούνα.
  8. Συνοδεύουμε με λαδολέμονο.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σούμα Κολοκύθι».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ