Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Φακές Εγκλουβής με πορτοκάλι και γαύρο

Από τον σεφ Γιάννη Γαβαλά.

|
Εκτέλεση 40'
Ψήσιμο 30'
Δυσκολία 1
Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κούπες φακές
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια και φιλέτα της ψίχας τους
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 16 φιλέτα γαύρου
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό για 10 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό.
  2. Βράζουμε πάλι με νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τις σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Σε μπολ φτιάχνουμε λαδολέμονο με τους χυμούς των εσπεριδοειδών και ελαιόλαδο.
  5. Βάζουμε τις φακές σε μπολ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά –εκτός γαύρου και φιλέτα πορτοκαλιού–, ανακατεύουμε με το λαδολέμονο και σερβίρουμε.
  6. Γαρνίρουμε με τον μαριναρισμένο γαύρο και τα φιλέτα πορτοκαλιού.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σούμα Κολοκύθι».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ