Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ομελέτα με λούπινα Σπάρτης και σύγκλινο

Από τον σεφ Γιάννη Γαβαλά.

|
Εκτέλεση 20'
Ψήσιμο 20'
Δυσκολία 1
Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

  • 8 αυγά
  • 1 βάζο λούπινα
  • 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κούπες ελαιόλαδο
  • 150 γρ. σύγκλινο σε κύβους
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη φρέσκια
  • 2 κ.σ. γάλα φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες.
  2. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες οι πατάτες αδειάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σύγκλινο και τα λούπινα που έχουμε σουρώσει από το νερό τους.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και αδειάζουμε στο τηγάνι.
  4. Ψήνουμε την ομελέτα και από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε σε πιατέλα.
  5. Γαρνίρουμε με λούπινα, σύγκλινο και φρέσκια ρίγανη.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σούμα Κολοκύθι».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ