Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Μπαρμπούνια με κριθαράκι και φιδέ

Από τον σεφ Γιάννη Στανίτσα.

|
Εκτέλεση 60'
Ψήσιμο 40'
Δυσκολία 2
Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. μπαρμπούνια καθαρισμένα
  • 200 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 50 γρ. φιδέ σπασμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2-3 μπαχάρια
  • 2-3 κλωναράκια θυμάρι
  • 5 κούπες ζωμός ψαριού
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τα μπαρμπούνια: Μαρινάρουμε την κοιλιά των ψαριών με αλάτι, ξίδι και δεντρολίβανο για 10λεπτά.
  2. Για το κριθαράκι: Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τον φιδέ μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  3. Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα ψάρια και από τις δύο πλευρές για 4-5 λεπτά και τα αποσύρουμε.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε το κριθαράκι με το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό ψαριού.
  6. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον φιδέ.
  7. Τοποθετούμε επάνω τα ψάρια και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  8. Σε ταψί ρίχνω το κριθαράκι, από πάνω τοποθετούμε τα ψάρια και τελειώνουμε το μαγείρεμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Αφρόψαρο» στο Νέο Ηράκλειο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ