Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Μπακαλιάρος με σπανακόρυζο

Από τον σεφ Γιάννη Στανίτσα.

|
Εκτέλεση 25'
Ψήσιμο 25'
Δυσκολία 2
Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. μπακαλιάρο σε μερίδες
  • 500 γρ. σπανάκι φρέσκο χοντροκομμένο
  • 30 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 100 γρ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
  • ½ κούπα άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ κούπα καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
  • ½ κούπα μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. δυόσμος
  • 2 κ.σ. μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα χοντροκομμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 κόκκοι μπαχάρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. ζωμός ψαριού
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα με 70 γρ. ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το φρέσκο και ξερό κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσουν.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα, τα μυρωδικά, το ρύζι, τον ζωμό ψαριού, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ψάρι, αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού.
  5. Σιγομαγειρεύουμε για 10 έως 15 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Αφρόψαρο» στο Νέο Ηράκλειο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ