Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Λαβράκι λεμονάτο με μαυρομάτικα και λάπαθα

Από τον σεφ Γιάννη Στανίτσα.

|
Εκτέλεση 40'
Ψήσιμο 40'
Δυσκολία 2
Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. λαβράκι καθαρισμένο
  • 200 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • ½ κ. λάπαθα χοντροκομμένα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κούπα μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 πρέζα κύμινο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα με νερό αλατισμένο βράζουμε σε δυνατή φωτιά τα μαυρομάτικα φασόλια για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο για 2 λεπτά και ρίχνουμε τα μαυρομάτικα.
  3. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λάπαθα, το μάραθο, τον άνηθο, το κύμινο, τον ζωμό ψαριού, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και τοποθετούμε το ψάρι.
  4. Σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Αφρόψαρο» στο Νέο Ηράκλειο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ