Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Μελιτζανοσαλάτα

Από τον σεφ Σάκη Βενέτη.

|
Εκτέλεση 30'
Ψήσιμο 20'
Δυσκολία 1
Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • 6 μελιτζάνες (2 κιλά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 κ.γ. αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μαυροκούκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα ή σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να καεί η φλούδα και να γίνουν μαλακές.
  2. Κόβουμε το κοτσάνι και τις γυρνάμε ανάποδα σε ένα σουρωτήρι για τρεις ώρες, να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Καθαρίζουμε και παίρνουμε την ψίχα, την ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι, την τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι, μαϊντανό.
  4. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς τις πιπεριές Φλωρίνης, τις ξεφλουδίζουμε και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια.
  5. Τις ρίχνουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια πηχτή σάλτσα που στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω στις μελιτζάνες.
  6. Ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνουμε το μαυροκούκι και σερβίρουμε.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Electra Metropolis Athens.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ