Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Μπουρίτο (Burrito)

Από τον σεφ Παναγιώτη Μαραγκό.

|
Εκτέλεση 105'
Ψήσιμο 100'
Δυσκολία 1
Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • 4 τορτίγιες από αλεύρι
  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κρέας
  • 1 τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. τσίλι σκόνη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 1 κούπα τυρί γκούντα και μοτσαρέλα τριμμένα
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε το κρέας σε ταψί μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το τυρί, ανακατεύουμε και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε το κρέας, το μαδάμε με πιρούνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε την τορτίγια και τη ζεσταίνουμε και από τις δύο πλευρές.
  4. Βάζουμε σε πιάτο την τορτίγια, προσθέτουμε τη γέμιση με το κρέας, τυλίγουμε και από πάνω ρίχνουμε τυρί.
  5. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
  6. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πουρέ φασολιών ή πράσινη σαλάτα.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Dos Hermanos.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χοιρινό ψαρονέφρι με ανανά

The LiFO Kitchen |  20.7.2018
220' |

Τάκος με κιμά

The LiFO Kitchen |  20.7.2018
50' |
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ