Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Χοιρινό ψαρονέφρι με ανανά

Από τον σεφ Παναγιώτη Μαραγκό.

|
Εκτέλεση 220'
Ψήσιμο 40'
Δυσκολία 1
Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε μερίδες
  • 200 γρ. φρέσκο ανανά σε κομμάτια
  • 1 κούπα φρέσκος χυμός ανανά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. τσίλι σκόνη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαρινάρουμε το κρέας με το τσίλι και αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 3 ώρες.
  2. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρέας για 5 λεπτά από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με το κρασί και το αποσύρουμε.
  3. Τοποθετούμε το κρέας σε σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά.
  4. Στο ίδιο τηγάνι με τους χυμούς από το κρέας, σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τον ανανά, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τον χυμό ανανά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε το κρέας με τη σάλτσα ανανά, γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και συνοδεύουμε με ρύζι.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Dos Hermanos.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπουρίτο (Burrito)

The LiFO Kitchen |  20.7.2018
105' |

Τάκος με κιμά

The LiFO Kitchen |  20.7.2018
50' |
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ