Χταπόδι με κύμινο

Από τον Γιώργο Παρούση chef και ιδιοκτήτη του Mediterraneo στη Νάουσα της Πάρου

|
Εκτέλεση 25'
Ψήσιμο 70'
Δυσκολία 2
Μερίδες 6

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. χταπόδι
  • 6 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κούπες τριμμένη ντομάτα
  • 3 πρέζες κύμινο
  • Πιπέρι
  • ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 750 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 3 κ.σ. φιδές
  • 1 δάκρυ μαστίχα
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο για 1 λεπτό, ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα πλοκάμια του χταποδιού.
  2. Μόλις ροδίσει το χταπόδι ρίχνουμε το κύμινο και σβήνουμε με το ούζο.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά (το κατεψυγμένο χταπόδι) και για 75 λεπτά το φρέσκο.
  4. Ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 10-15 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  6. Πλένουμε με άφθονο νερό το ρύζι.
  7. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τον φιδέ με ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
  8. Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
  9. Προσθέτουμε 1 ½ λίτρο ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι, 1 δάκρυ μαστίχα.
  10. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
  11. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και αφήνουμε για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ