Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Τουρνεντό Ροσίνι

Από τον σεφ Γιάννη Μαρκαδάκη.

|
Εκτέλεση 40'
Ψήσιμο 30'
Δυσκολία 2
Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου κομμένη σε δύο μέρη και δεμένα με σπάγγο
  • 2 φέτες φουγκρά
  • 10 γρ. τρούφα κομμένη σε λεπτές φέτες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΟΣ ΜΑΔΕΡΑ

  • 2 κ.σ. εσαλότ κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 ποτήρι κρασιού κρασί Μαδέρα
  • ½ κούπα ζωμός μοσχαρίσιος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το βούτυρο, σβήνουμε με το κρασί Μαδέρα και προσθέτουμε τον ζωμό.
  2. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Σε κρύο τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά φρυγανίζουμε τα φουαγκρά 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Αποσύρουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
  5. Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε στο βούτυρο το φιλέτο που έχουμε αλατοπιπερώσει απ' όλες τις πλευρές ώστε να θωρακιστεί καλά.
  6. Ψήνουμε το φιλέτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς ανάλογα με την προτίμησή μας, 6-8 λεπτά μέτριο, 12-14 λεπτά καλοψημένο.
  7. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο φουαγκρά, τρούφα, περιχύνουμε με σος Μαδέρα και συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες κομμένες σε μέγεθος σπιρτόξυλου και πολέντα.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Papillon στο Νέο Ψυχικό.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα