Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Πτερύγιο από σαλάχι με σάλτσα βουτύρου, σπαράγγια και baby πράσα

Από τον σεφ Γιάννη Μαρκαδάκη.

|
Εκτέλεση 20'
Ψήσιμο 15'
Δυσκολία 2
Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ φιλέτο σαλάχι (πτερύγια)
  • 30 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 2 κ.σ. ρυζάλευρο
  • 4 σπαράγγια
  • 4 baby πράσα
  • ¼ κούπας ξίδι λευκό
  • 1 κούπα βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κύβους
  • Ανθός κάππαρης τηγανισμένης
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ψαριού και σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά τα σοτάρουμε με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο για 2-3 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε το ψάρι από το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη και το ξίδι και σταδιακά το παγωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα πράσα για 3 έως 4 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε το ψάρι και περιχύνουμε με τη σος βουτύρου και τα λαχανικά.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Papillon στο Νέο Ψυχικό.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια