Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Σούπα μανιτάρι με κάστανα, πικρή σοκολάτα και μπαχαρικά

Από τον σεφ Αστέριο Κουστούδη.

|
Εκτέλεση 30'
Ψήσιμο 20'
Δυσκολία 1
Μερίδες 6

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 500 γρ. μανιτάρια καφέ
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ πράσο ψιλοκομμένο
  • 2½ κούπες ζωμός λαχανικών
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 150 γρ. σοκολάτα bitter λιωμένη
  • Πρέζα σκόνη γαρίφαλο
  • Πρέζα σκόνη μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3 λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
  2. Ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη.
  3. Σιγομαγειρεύουμε 5-6 λεπτά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά.
  4. Αφαιρούμε τη δάφνη και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα.
  5. Προσθέτουμε το βούτυρο παγωμένο σε κύβους και τον χυμό λεμόνι.
  6. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με κάστανα βρασμένα και τη λιωμένη σοκολάτα αρωματισμένη με γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο Wine Library του GB Corner.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ