Χταπόδι με μελιτζάνα

Από τον Γιώργο Παρούση chef και ιδιοκτήτη του Mediterraneo στη Νάουσα της Πάρου

|
Εκτέλεση 10'
Ψήσιμο 80'
Δυσκολία 1
Μερίδες 6

ΥΛΙΚΑ

  • 3 φλάσκες μελιτζάνες
  • 6-7 κρεμμύδια ξερά μέτρια κομμένα
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • 2 πρέζες κύμινο
  • 2 σφηνάκια παριανή σούμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε καρέ
  • Αλάτι, πιπέρι φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και αλείφουμε την επιφάνειά τους με το λιωμένο σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σοτάρουμε το χταπόδι με ελαιόλαδο μέχρι να κοκκινίσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, σβήνουμε με τη σούμα και ρίχνουμε το κύμινο.
  4. Μαγειρεύουμε το χταπόδι σε πολύ σιγανή φωτιά για 45 λεπτά.
  5. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα προσθέτουμε με τη σάλτσα τους πάνω στην ψητή μελιτζάνα.
  6. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, μαϊντανό και την ντομάτα κομμένη σε καρέ.
  7. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με τριμμένο καρότο ανακατεμένο με στραγγιστό γιαούρτι, αλάτι και φύλλα δυόσμου.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ