Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Κυδωνόσουπα

Από τον σεφ Γιάννη Λιάκο.

|
Εκτέλεση 10'
Ψήσιμο 5'
Δυσκολία 1
Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. κυδώνια
  • Ζωμός από 2 ξερά κρεμμύδια λευκά
  • 1 καυτερή πιπεριά κέρατο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. ροζ πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε όλα τα υλικά.
  2. Μόλις ανοίξουν τα κυδώνια τα αποσύρουμε από το σκεύος.
  3. Δένουμε το ζουμί με 4 κύβους φρέσκο βούτυρο ή στάκα ή ελαιόλαδο.
  4. Προσθέτουμε τα κυδώνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Scorpina στο Ψυχικό.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ