Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Χούμους με ψητές μελιτζάνες, γιαούρτι με χαρίσα, φαλάφελ και φατούς

Από τον σεφ Κώστα Τσίγκα.

|
Δυσκολία 1
Μερίδες 1

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. ρεβίθια ξερά
  • 1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 6 κ.σ. ταχίνι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Πρέζα κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
  • Σουσάμι για το σερβίρισμα
  • Σουμάκ για το σερβίρισμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

  • 3 κ.σ. γιαούρτι σακούλας
  • 1 κ.γ. χαρίσα έτοιμη
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες και ψημένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια μαζί με τη μισή σόδα σε νερό να μουλιάσουν.
  2. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα σκεπασμένα με νερό και την υπόλοιπη σόδα και τα βράζουμε μέχρι να είναι πάρα πολύ μαλακά.
  3. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο νερό και τα σουρώνουμε.
  4. Βάζουμε τα ρεβίθια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι, το ελαιόλαδο και το σουμάκ, σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
  5. Μεταφέρουμε το χούμους σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το σουμάκ και περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.
  6. Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη χαρίσα.
  7. Σερβίρουμε όλα τα μπολ σε ένα μεγάλο πιάτο και συνοδεύουμε με πίτες φρεσκοτραγανισμένες.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Sea Spice στη Γλυφάδα.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

1 Σχόλια
 (1 Ψήφοι)

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ