Φαλάφελ με κινόα

Από τον σεφ Κώστα Τσίγκα.

|
Εκτέλεση 90'
Ψήσιμο 15'
Δυσκολία 1
Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα μαγειρεμένη κινόα
  • 1/2 κούπα ρεβίθια βρασμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
  • 1/4 τριμμένο μέτριο καρότο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και τα χτυπάμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή μάζα.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  3. Πλάθουμε τα φαλάφελ σε μπαλάκια μετρίου μεγέθους και τα τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Sea Spice στη Γλυφάδα.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια