Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Κακαβιά του καϊκιού

Από τον σεφ Κωστή Ζαφειρόπουλο, των εστιατορίων «Ε/Γ Ταξιδεύοντας» στο Κερατσίνι και στην Ερυθραία.

|
Εκτέλεση 30'
Ψήσιμο 30'
Δυσκολία 2
Μερίδες 6

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ. ψάρια διάφορα (μπακαλιάρος, σκορπίνα, σαλούβαρδο, πεσκανδρίτσα, χάνος, καπόνι, σκαθάρι, καβούρι, γαρίδες)
  • 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
  • 1 νεροπότηρο θαλασσινό νερό
  • 1-2 κ.γ. πιπέρι
  • Χυμός 2 λεμονιών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά βράζουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες με το θαλασσινό νερό για 10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το καβούρι, τις γαρίδες και μετά τοποθετούμε σφιχτά τα σκληρά ψάρια, που είναι η σκορπίνα, τα καπόνια και οι χάνοι.
  3. Συνεχίζουμε με τα μαλακά ψάρια που είναι ο μπακαλιάρος και ο σαλούβαρδος.
  4. Προσθέτουμε νερό περίπου μέχρι να σκεπάσει τα ψάρια και βράζουμε για 15 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε πιπέρι, τον χυμό από τα λεμόνια και συνεχίζουμε να βράζουμε για 1 λεπτό.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ