Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO.gr

Χορτόπιτα σχάρας με βολάκι Άνδρου

Από την σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη.

|
Ψήσιμο 15'
Δυσκολία 2
Μερίδες 5

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ

  • 25 γρ. βούτυρο
  • 27,5 γρ. ελαιόλαδο
  • ½ αυγό
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 5 γρ. αλάτι
  • 250 γρ. αλεύρι
  • Ελάχιστο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Δουλεύουμε λίγο με τα χέρια και κόβουμε σε μερίδες των 70 γρ.
  3. Κρατάμε τα ζυμαράκια σκεπασμένα με μεμβράνη στο ψυγείο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ

  • 125 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 125 γρ. σέσκουλα ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
  • ¼ μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
  • 60 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 75 γρ. ανθότυρο σε κομμάτια
  • 75 γρ. βολάκι Άνδρου τριμμένο
  • Αλάτι
  • 110 γρ. γιαούρτι πρόβειο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανοίγουμε 5 λεπτά στρογγυλά φύλλα.
  2. Σε μπολ ρίχνουμε τα υλικά της γέμισης εκτός από το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Μοιράζουμε τη γέμιση στα φύλλα ζύμης και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα, βρέχοντας εσωτερικά τις άκρες με λίγο νερό για να κολλήσει η ζύμη.
  4. Σε σχάρα ή σχαροτήγανο και σε χαμηλή θερμοκρασία ψήνουμε τις πίτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  5. Τις τελειώνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν τελείως τραγανές.
  6. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πρόβειο γιαούρτι.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο The Zillers» (Μητροπόλεως 54).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ