Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Μουσακαδάκι της παλιάς Θεσσαλονίκης

Από τον σεφ Νίκο Φωτιάδη.

THE LIFO KITCHEN |
Δυσκολία 2
Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. βρασμένα φασολάκια
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 100 γρ. πολτός ντομάτας
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. γιαούρτι σακούλας
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • 250 γρ. φέτα τριμμένη
  • Καλαμποκάλευρο
  • 700 γρ. αρνί ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
  2. Προσθέτουμε τα 150 γρ. φέτα, τα 2 αυγά, ρίχνουμε, πασπαλίζοντας λίγο-λίγο, το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
  3. Ανακατεύουμε τα φασολάκια με 70 γρ. βούτυρο, τη φέτα και τα αυγά και τα στρώνουμε σε ταψί.
  4. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, με 40 γρ. βούτυρο, το κρεμμύδι και τη μισή σκελίδα σκόρδο για 3 λεπτά και προσθέτουμε το αρνί.
  5. Σοτάρουμε για 15 λεπτά και ανακατεύουμε.
  6. Σε ταψί απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τα φασολάκια με το μείγμα, προσθέτουμε το αρνί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φασολάκια.
  7. Πολτοποιούμε το υπόλοιπο σκόρδο, το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι και τα χτυπημένα αυγά.
  8. Ανακατεύουμε με σύρμα, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
  9. Ρίχνουμε το μείγμα του γιαουρτιού πάνω από τα φασολάκια, στρώνουμε ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 30 λεπτά.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Balcony στο Κουκάκι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

1 Σχόλια
Al Bundy 16.10.2018 | 21:12
Δεν αναφέρεται ο πολτός ντομάτας, μπαίνει μετά το σωτάρισμα του αρνιού? Μερσί

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ