Φωτο: Παρις Ταβιτιάν/LIFO

Σαλάτα κινόα με σπανάκι και ψητά ντοματίνια

Από τον σεφ Andrea Nigiotti.

THE LIFO KITCHEN |
Εκτέλεση 30'
Δυσκολία 2
Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. κινόα βρασμένη
  • 1 κ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε κύβους
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα
  • ½ μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ψητά ντοματίνια για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, μαγειρεύουμε για 2 έως 3 λεπτά και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
  3. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό ζεστό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε την κινόα.
  4. Αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
  5. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, άνηθο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ψητά ντοματίνια.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Σουσουράδα (Μαυρομιχάλη 44, Αθήνα).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ