Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Σκαλτσούνια

Από την σεφ Νατάσα Μπουρδάκη.

THE LIFO TEAM |
Εκτέλεση 60'
Ψήσιμο 20'
Δυσκολία 1
Μερίδες 30

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κούπα κρασί λευκό
  • 3½ κούπες αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • Για τη γέμιση: Λουκούμι τριαντάφυλλο μπουκίτσες, 1 κούπα καρύδι χοντροκομμένο, Άχνη ζάχαρη για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη ζύμη: Ρίχνουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή. Κόβουμε 30 μπαλάκια ζύμης. Ανοίγουμε φύλλο με τον μικρό πλάστη το κάθε μπαλάκι στο μέγεθος που έχει το πιατάκι του καφέ. Στο κέντρο τοποθετούμε λουκούμι και καρύδι.
  2. Διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο και πιέζουμε τις άκρες να κολλήσουν.
  3. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Βαρδής (Καισαρείας 9, πλατεία Υμηττού, 210 7629972).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ