Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Yucca τηγανητή

Από τον σεφ Θάνο Στασινό.

THE LIFO KITCHEN |
Δυσκολία 1
Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μέτρια ρίζα γιούκα
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τη ρίζα και την κόβουμε σε 3 μεγάλα κομμάτια.
  2. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και τη βράζουμε μέχρι να μαλακώσει, σε σημείο που να διαλύεται.
  3. Την κόβουμε σε λεπτές φέτες (τσιπς) και τηγανίζουμε σε τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Τip: Καθαρίζουμε και τρίβουμε τη γιούκα. Στραγγίζουμε καλά ώστε να πάρουμε τον χυμό της. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Nikkei.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γουακαμόλε με νάτσο τσιπς

The LiFO Kitchen |  20.7.2018
10' |

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ