Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Καρέ αρνιού με σάλτσα από δαμάσκηνα

Από τον σεφ Αντώνη Πεχλιβανάκη.

THE LIFO KITCHEN |
Εκτέλεση 30'
Δυσκολία 2
Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • ½ καρέ αρνιού
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για τα λαχανικά: 50 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 πρέζα θυμάρι φρέσκο
  • 2 πατάτες μοβ βρασμένες με τη φλούδα τους
  • 1 πατάτα βρασμένη και κομμένη στα τέσσερα
  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • Για τη σάλτσα δαμάσκηνο: 5 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
  • 20 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 10 γρ. πετιμέζι
  • 30 γρ. νερό
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη σάλτσα δαμάσκηνο ρίχνουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά. Ρίχνουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή.
  2. Σε τηγάνι με βούτυρο ρίχνουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 έως 4 λεπτά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε το καρέ αρνιού, προσθέτουμε θυμάρι και βάζουμε σε τηγάνι με βούτυρο σε δυνατή φωτιά για 3 έως 4 λεπτά.
  4. Τοποθετούμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε το αρνί, τα λαχανικά και γαρνίρουμε με τη σάλτσα δαμάσκηνου και φέτες από φρέσκα δαμάσκηνα.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο By The Glass (Σουρή 2).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ