Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Σολομός με πουρέ πράσινο μήλο και παστινάκι

Από τον σεφ Αντώνη Πεχλιβανάκη.

THE LIFO KITCHEN |
Δυσκολία 2
Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. σολομός φρέσκος φιλέτο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Για τον πουρέ πράσινο μήλο: 4 ξινόμηλα χωρίς κουκούτσια
  • 2 παστινάκια καθαρισμένα
  • 20 γρ. τζίντζερ καθαρισμένο
  • ½ πιπερίτσα τσίλι κόκκινο
  • 10 γρ. κόλιανδρο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλείφουμε τον σολομό με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 6 ως 8 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
  3. Για τον πουρέ πράσινο μήλο, σε κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά βράζουμε το τζίντζερ και το παστινάκι για 8 έως 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Σουρώνουμε, ρίχνουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε τα ξινόμηλα, κόλιανδρο, τσίλι, αλάτι, πιπέρι, βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν απαλός πουρές.
  5. Σερβίρουμε τον σολομό, δίπλα τον πουρέ πράσινου μήλου και γαρνίρουμε με λεπτές φέτες ξινόμηλου.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο By The Glass (Σουρή 2).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ