Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Καμαμπέρ σε κρούστα αμυγδάλου

Από τον σεφ Δημήτρη Φύτρο.

THE LIFO KITCHEN |
Εκτέλεση 20'
Δυσκολία 2
Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. τυρί καμαμπέρ
  • 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αυγά
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε το καμαμπέρ σε 8 κομμάτια και τα βυθίζουμε σε μπολ με κρύο νερό.
  2. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά.
  3. Περνάμε τα κομμάτια καμαμπέρ από τη φρυγανιά, πανάρουμε στα αυγά και τα ρολάρουμε στο αμύγδαλο.
  4. Σε τηγάνι με άφθονο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, τοποθετούμε το τυρί, που πρέπει να το σκεπάζει το ελαιόλαδο, και τηγανίζουμε για μισό λεπτό.
  5. Αποσύρουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  6. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μαρμελάδα ντομάτας ή εσπεριδοειδών.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σπύρος και Βασίλης».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σουφλέ τυρί - ζαμπόν

THE LIFO KITCHEN |  11.6.2019

Tarte flambée

THE LIFO KITCHEN |  21.11.2018
60' |

Τάρτα με ροκφόρ και ντοματίνια

THE LIFO KITCHEN |  21.11.2018
80' |

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ