Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Γλώσσα Meunière

Από τον σεφ Δημήτρη Φύτρο.

THE LIFO KITCHEN |
Ψήσιμο 10'
Δυσκολία 1
Μερίδες 1

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κ. γλώσσα ψάρι
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. χυμός λεμόνι
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλευρώνουμε τη γλώσσα.
  2. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο και τη μισή ποσότητα βούτυρο, σε δυνατή φωτιά, μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε τη γλώσσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και τηγανίζουμε 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε και βάζουμε σε μεγάλο πιάτο.
  3. Σε μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο με τον χυμό λεμόνι. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και ρίχνουμε πάνω από το ψάρι.
  4. Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Σπύρος και Βασίλης».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα

ΓΕΥΣΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΓΕΥΣΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ